Tekvica patrí medzi vďačné potraviny, pretože ju môžete využiť v najrôznejších chutných receptoch.
Od nátierky, cez polievku až po pečenú tekvicu. Samotná pečená tekvica, nemusí byť len obyčajným nudným, a hlavne nezaujímavým jedlom. Skúste ju doplniť o vhodné bylinky a quinou, a pochutnajte si na niečom netradičnom.
Na prípravu potrebujete:
- tekvica (hokkaido alebo maslová)
- 3/4 šálky bieleho jogurtu
- lyžičky mletej rímskej rasce
- 2 lyžičky mletého koriandru
- 1 lyžička kurkumy
- 1/2 lyžičky horčice
- 1 chilli
- 1/2 lyžičky kardamónu
- 1/4 lyžičky soli
- 1 šálka quinoa
- 1 hrnček vody
- 1 lyžička limetkovej šťavy
- 1 lyžička medu
- 1/4 šálky čerstvého koriandru
Odporúčame: 3 rýchle recepty na slané koláče QUICHE, ktoré vás zasýtia
Postup:
Tekvicu rozpolíme a vydlabeme z nej semiačka. Očistenú tekvicu položíme na papier na pečenie, zľahka polejeme olivovým olejom a necháme postáť. V miske zmiešame jogurt, rascu, mletý a čerstvý koriander, kurkumu, horčicu, chilli, kardamón a soľ. Quinoa uvaríme v šálke vody, privedieme do varu, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme limetkovú šťavu, med a dobre premiešame. Mierne vychladnutou quinoa naplníme tekvicu, navrch dáme jogurtovú zmes a necháme chvíľku odležať. Predhrejeme rúru na 220 stupňov a plnené tekvice pečieme na 180 stupňov 35 minút. Podávame ozdobené s čerstvým koriandrom.
Odporúčame: Domáci chlebík s medvedím cesnakom a bylinkovým maslom