Máme pre vás tip na nádhernú ovocnú tortu, ako prekvapenie pre každého oslávenca. Jej príprava je jednoduchá a čerstvé jahody už dostať aj od našich pestovateľov.
Naviac je bez múky a tým pádom z nej bude môcť ochutnať naozaj každý. Tak hurá do toho, pozrime sa ako si túto maškrtu pripraviť.
Suroviny na korpus:
- 120g mletých orechov / vlašské alebo lieskovce, mandle/
- 3 vajcia
- 60g čokolády 70%
- 50g masla
- 50g trstinového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- pikantný džem
Postup:
1. Vaječné bielka vyšľahajte do hustej peny so štipkou soli. Žĺtky šľahajte spolu s cukrom a mäkkým maslom do peny. Do žĺtkovej peny vmiešajte mleté orechy s práškom do pečiva, pridajte na hrubo nasekanú čokoládu.
2. Na záver primiešajte sneh z bielok. Na dno tortovej formy dajte pečiaci papier, naplňte cestom a pečte cca 20-25 minút na 180 °C.
Odporúčame tiež: Bezlepkové recepty: Sladké žemličky
Suroviny na náplň:
- 250g jemného tvarohu
- 200g kyslej smotany 14%
- 200g šľahačky 33%
- 130g cukru
- 15g želatíny
- 150 ml studenej vody
- vanilkový extrakt / resp. vanilkový Bourbon cukor/
- 100 g roztlačených jahôd
Príprava:
1. Želatínu zalejte 150 ml studenej vody a nechajte cca 10 min. napučať. Šľahačku vyšľahajte do tuha a odložte do chladničky.
2. Tvaroh vymiešajte s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým extraktom. Želatínu mierne zohrejte /nevarte/ a vmiešajte do tvarohovej zmesi.
3. Dobre premiešajte a na záver vmiešajte vyšľahanú šľahačku.
Konečná úprava:
1. Vychladnutý korpus vložte do tortej formy, natrite ho pikantným džemom, pokladajte polovičkami čerstvých jahôd a naplňte polovicou krému.
2. Dajte formu do chladničky na 10 minút. Do druhej polovice krému vmiešajte roztlačené jahody a nalejte na biely krém.
3. Tortu nechajte stuhnúť minimálne 3 hodiny /najlepšie cez noc/.
Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk