Jedným z najkrajších symbolov Vianoc je nepochybne vianočný stromček. Ozdobený množstvom rôznych dekorácií, medzi ktorými nesmie chýbať ani anjel. Je to symbol Vianoc, ktorý je zosobnením dobra a nad každým rozprestiera svoje ochranné krídla.
K Vianociam neodmysliteľne patrí pečenie koláčov. Ak patríte k milovníčkam osvedčených receptov, tak tentokrát by ste mohli spraviť výnimku. Upečte si s nami a s Dr. Oetker-om lahodné Anjelské rezy, ktoré ulahodia nielen oku svojím krásnym, čistým a nežným vzhľadom, ale aj lahodnou chuťou.
Anjelské rezy (rafinované a lahodné, ľahká príprava)
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 24 porcií
Na cesto potrebujeme:
2 bielky, 2 žĺtky, 120 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 150 ml smotany na šľahanie, 200 g polohrubej múky, ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na vanilkovú náplň:
2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker, 750 ml mlieka, 250 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, 4 PL rumu
Na kokosovú náplň:
500 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 50 g strúhaného kokosu
Na ozdobenie:
20 g strúhaného kokosu, Perličky strieborné Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač
Odporúčame prečítať: Muffiny s prekvapením pre všetky zvedavé deti
1. V mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút
2. Korpus necháme vychladnúť.
3. Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so 750 ml mlieka. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
4. Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.
5. Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.
TIP: Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.
Odporúčame prečítať: Recept na domáce banánové kokosky