Hrajte o balíčky produktov a pomocníkov na pečenie Dr.Oetker

Pečenie je tak trochu umenie. Bez praktických skúseností sa však nezaobídeme. Určite má každá žienka svoje kuchynské fígle a odskúšané „vychytávky“, dobrá rada vždy príde vhod.

 

Ingrediencie si vopred pripravte. Napríklad vajíčka by mali mať izbovú teplotu. Určite je veľmi praktické mať poruke všetko, čo budeme potrebovať, ako počas procesu so zababranými rukami od múky obchytkávať úchytky na kuchynskej linke a kľučku na špajze. Do prípravy môžete zapojiť pomocníka, ktorý vám rád pomôže, keď sa na niečo zabudne.

 

10 trikov na pečenie, nielen vianočné: 

1. Upečené – neupečené - Niekedy sa stáva, že koláč je navrchu upečený dozlata, no pri skúške špáradlom sa ukáže, že vnútro ešte potrebuje nejaký čas. Aby vrch koláča nezhorel, zakryte ho prázdnym obalom od masla alebo kúskom alobalu.

 

2. Vyschnuté sušené ovocie -Hrozienka alebo brusnice namočte na polhodinu do vody (alebo do rumu) – krásne napučia. Rovnako to platí na orechoviny, figy či datle, ktoré sa chystáte mixovať, tie však treba nechať namočené o niečo dlhšie, aj niekoľko hodín. Ideálne cez noc. Používajte len studenú vodu! Keď nechcete, aby vám napríklad hrozienka, kandizované ovocie či slivky klesli na dno ale zostali rovnomerne rozložene v koláči, obaľte ich v múke.

 

3. Forma na pečene -Máte novú silikónovú formu na pečenie?  Predtým, ako ju prvýkrát použijete, mali by ste dodržať niekoľko zásad. Pred prvým pečením ju dobre umyte saponátom. Po dlhšom používaním ju môžete vymazať olejom a utrieť. Dôležité to je najmä pri komplikovanejších tvaroch. Ak chcete mať krásny koláč, vyberajte ho z formy, až keď je studený, inak vám to pôjde ťažšie a môže sa polámať. Namiesto múkou skúste vymastenú formu na pečenie vysypať strúhaným kokosom. Takto sa aj z obyčajnej bublaniny stane nebíčko v papuľke.

 

4. Na mriežku! -Mriežku na pečenie sa vyplatí mať poruke. Koláče na nej chladnú rovnomerne zvrchu, zboku aj zospodu. Rovnako dobre ako cukrárska mriežka poslúži aj inak nevyužitá grilovacia mriežka z plechu na pečenie, prípadne zo starej rúry. Ak používate mriežku na polievanie a odkvapkávanie zákuskov od polevy či čokolády, dajte pod ňu papier na pečenie. Zachytenú čokoládu možno opätovne použiť.

 

5. Šľahačka bez šľahača - Ak máte doma zatvárací pohár na zaváranie, alebo iný zatvárací sklenení pohár použite ho. Smotanu nalejte a už len trepte a šľahajte.

 

6. Nemáte valček? - Potrebujete valček a žiadny nemáte? Rovnako dobre vám poslúži aj obyčajná rovná fľaša.

 

7. Príliš tekutá plnka do koláčov - Nie vždy je lekvár do buchiet či koláčov tekutý tak akurát. Slivkový lekvár zahustíte postrúhaným perníkom. Ostatné lekváriky zahustíte napríklad škrobom. Tvarohovú plnku zahustíte akýmkoľvek pudingom. Hustý sneh vyšľaháme, ak bielka trochu osolíme. Na stabilizovanie snehovej hmoty môžete použiť polovicu lyžičky práškovej želatíny alebo jednu lyžičku citrónovej šťavy.

 

8. Vôňa maku - Milujete čerstvú vôňu maku? Pred zapracovaním do plnky ho niekoľko sekúnd ohrajte na panvici bez tuku. Rozvinie a zvýrazní sa jeho vôňa.

 

9. Zostali vám bielka? - Čo s nimi? Máte doma silikónový obal na tvorbu ľadu? Všetky bielka tam nalejte a zamrazte. Nepokazia sa a vy ich môžete použiť naozaj kedykoľvek.

 

10. Tvrdé koláče - Keď ich vytiahnete z rúry, sú neuveriteľné. Na druhý deň by ste nimi mohli zatĺkať klince – tak veľmi stvrdli. Čo s tým? Hneď po vybratí z rúry koláče potrite roztopeným maslom alebo studeným mliekom a prikryte utierkou.

 

Hrajte o balíčky produktov a pomocníkov

na pečenie Dr.Oetker

 

 

1. cena: Vianočná dóza a balíček produktov a pomocníkov na pečenie Dr.Oetker

2. - 3. cena: Balíček produktov a pomocníkov na pečenie Dr.Oetker

 

Súťažíme od 14.12.2016 do 22.12.2016

 

 

GRATULUJEME:

  1. Gabriela Drgoňová, Smižany
  2. Júlia Malinčíková, Hlohovec
  3. Rozália Poláková, Kolárovo

Do súťaže sa zapojilo 136 čitateliek. Vyžrebovaných sme kontaktovali e-mailom.

 

Súťaž už bola ukončená

Gratulujeme výhercom:

Výhercovia boli kontaktovaní e-mailom alebo telefonicky.

Hrajte o balíčky produktov a pomocníkov na pečenie Dr.Oetker

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

19 komentárov

ivana pistovičová

ivana pistovičová

14.12.2016 18:57

super vyhra a super rady, niektore aj poznam a niektore vyskusam...

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

14.12.2016 20:54

to s tými bielkami sa mi páči

Vaše meno:

simona v.

simona v.

15.12.2016 08:22

prvu radu vyskusam este dnes :)

Vaše meno:

Jana Fuchsová

Jana Fuchsová

15.12.2016 13:43

krásne,super rady a cena wau

Vaše meno:

Stanislava Mészárošová

Stanislava Mészárošová

15.12.2016 19:21

super babske rady....:)

Vaše meno:

Anna pistovičová

Anna pistovičová

15.12.2016 19:40

pekna vyhra pred vianocami a dobre rady...Mohli sme ich uverejnovat ako komentar, nech si ich precitaju aj ostatne citatelky..

Vaše meno:

Brona Torokova

Brona Torokova

15.12.2016 21:10

super rady a krasna vyhra, ktora by sa zisla

Vaše meno:

Martin Bielik

Martin Bielik

16.12.2016 01:16

Stierkou proti hrudkám

Keď chceme, aby krém do torty bol bez hrudiek, pri natieraní rozkrojeného korpusu vanilkovým krémom si vezmeme na pomoc stierku. Tú potom pred každým ďalším rozotieraním krému utrieme vlhkou utierkou. Tak zostane krém hladký.

Vaše meno:

Ján

Ján

17.12.2016 20:55

Dobrá súťaž, chcel by som...

Vaše meno:

Darina Božiková

Darina Božiková

18.12.2016 16:25

dobré rady,ktoré poznám a tiež pridám: keď je žĺtok veľmi bledý,trochu ho posolím a nadobudne peknú farbu,do bielkov pred šlahaním dáme trochu studenej vody,bielky sa krásne vyšľahajú a piškóta bude nadýchanejšia/na 1 bielko 1lyžička kávová vody/

Vaše meno:

Jana Fuchsová

Jana Fuchsová

19.12.2016 21:43

cena ja krásna a rady tiež

Vaše meno:

Monika Holevova

Monika Holevova

21.12.2016 09:23

veľmi dobré rady

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

21.12.2016 10:55

dobré rady :)

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 19:20

Super rady do budúcna! :) Ďakujem

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

27.12.2016 17:56

Srdečná gratulkááááá všetkým

Vaše meno:

Ján

Ján

02.01.2017 01:08

snád nabuduce

Vaše meno:

Ján

Ján

02.01.2017 01:09

gratulujem

Vaše meno:

Ján

Ján

02.01.2017 01:09

doza vyzera pekne

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

03.01.2017 09:12

Dobrých rád pri pečení nie je nikdy dosť.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.