Bublanina je taká skvelá, že si ju môžeme vychutnávať v každom ročnom období. Cesto je pri bublanine univerzálne, preto stačí meniť len ovocie, ktoré na ňu pridáte. Skvelá je, samozrejme, bublanina bez cesta, ale aj taká bublanina so slivkami, čučoriedková bublanina alebo bublanina s jahodami, čerešňami, ríbezľami, černicami či rebarborou. Možností je veľa, no oplatí sa vyskúšať aj jablkovú bublaninu.
Keďže tu máme jeseň a s ňou aj jesenné jablká, tak ich môžete využiť na prípravu detskej výživy alebo lahodného pyré, no nemali by ste prehliadnuť ani tento recept na hrnčekovú bublaninu. Je to proste pochúťka, ktorá chutí skvelo!
Odporúčame: Recept na kurkumové latte (zlaté mlieko), ktoré je dopingom pre imunitu
Na hrnčekovú bublaninu potrebujete:
- 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
- ¾ hrnčeka kryštálového cukru
- 1 hrnček mlieka
- ½ hrnčeka oleja
- 2 vajíčka
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- jablká
Dáme si predhriať rúru na 180 °C a plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Poprípade môžete použiť papier na pečenie (nezabudnite však namastiť rohy plechu, aby vám papier v plechu držal).
V miske si zmiešame všetky uvedené ingrediencie, okrem vanilkového cukru, a vymiešame cesto. Odporúčame však postupovať pomaly. Najideálnejšie bude, ak si najskôr vymiešate vajíčka s cukrom, postupne pridáte mlieko a olej a napokon aj všetky sypké ingrediencie. Ak máte robota, tak pokojne v ňom vymiešajte všetko naraz – nič zlé nespravíte.
Medzitým si ošúpte jablká. Tie môžete buď nastrúhať na najširšom strúhadle, nakrájať na tenké plátky alebo na kocky. Je to na vás. Jablko však zmiešajte s troškou škorice a vanilkovým cukrom.
Hotové cesto vylejte na plech a na vrch poukladajte jablká. Bublaninu pečte približne 30 minút. Po dopečení posypte práškový cukrom a nechajte vychladnúť.