Recept na hrnčekovú bublaninu s jablkami: Tomu proste neodoláš!

Bublanina je taká skvelá, že si ju môžeme vychutnávať v každom ročnom období. Cesto je pri bublanine univerzálne, preto stačí meniť len ovocie, ktoré na ňu pridáte. Skvelá je, samozrejme, bublanina bez cesta, ale aj taká bublanina so slivkami, čučoriedková bublanina alebo bublanina s jahodami, čerešňami, ríbezľami, černicami či rebarborou. Možností je veľa, no oplatí sa vyskúšať aj jablkovú bublaninu.

Keďže tu máme jeseň a s ňou aj jesenné jablká, tak ich môžete využiť na prípravu detskej výživy alebo lahodného pyré, no nemali by ste prehliadnuť ani tento recept na hrnčekovú bublaninu. Je to proste pochúťka, ktorá chutí skvelo!

Odporúčame: Recept na kurkumové latte (zlaté mlieko), ktoré je dopingom pre imunitu

hrnčeková bublanina s jablkami

Zdroj: Shutterstock®

Na hrnčekovú bublaninu potrebujete:

  • 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
  • ¾ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 vajíčka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • jablká

Dáme si predhriať rúru na 180 °C a plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Poprípade môžete použiť papier na pečenie (nezabudnite však namastiť rohy plechu, aby vám papier v plechu držal).

V miske si zmiešame všetky uvedené ingrediencie, okrem vanilkového cukru, a vymiešame cesto. Odporúčame však postupovať pomaly. Najideálnejšie bude, ak si najskôr vymiešate vajíčka s cukrom, postupne pridáte mlieko a olej a napokon aj všetky sypké ingrediencie. Ak máte robota, tak pokojne v ňom vymiešajte všetko naraz – nič zlé nespravíte.

Medzitým si ošúpte jablká. Tie môžete buď nastrúhať na najširšom strúhadle, nakrájať na tenké plátky alebo na kocky. Je to na vás. Jablko však zmiešajte s troškou škorice a vanilkovým cukrom.

Hotové cesto vylejte na plech a na vrch poukladajte jablká. Bublaninu pečte približne 30 minút. Po dopečení posypte práškový cukrom a nechajte vychladnúť.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

20.11.2020 11:13

jabĺk máme, vyskúšame

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

20.11.2020 11:21

Robievam takú aj čerešňovú, alebo broskyňovú.

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

20.11.2020 14:23

Priateľka ho robieva

Vaše meno:

Adriena Krzeminská

Adriena Krzeminská

20.11.2020 15:29

Určite vyskúšam.

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

20.11.2020 16:59

Juuuj , tá dobré vyzerá .. Aj ja robievam bublaninu ,ale čerešňovú .. Najlepšie a najrýchlejšie sú takéto koláče .

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

21.11.2020 06:13

Túto variantu som ešte neskúšala, ďakujem za tip!

Vaše meno:

Ivana Šurániová

Ivana Šurániová

21.11.2020 16:55

tento aj ja robievam

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

21.11.2020 20:41

Takúto som ešte neskúšala, takže ďakujem za recept :-) Máme zásoby jabĺk na zimu :-)

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

25.11.2020 23:19

Jablkové koláčiky vedia rozvoňať celú domácnosť.Tak už viem,čo bude u nás v sobotu rozvoniavať - jablková bublanina :-)

Vaše meno:

Leona Bašistová

Leona Bašistová

03.12.2020 08:04

Skúšala som podľa Vášho receptu, a nestihla ani poriadne vychladnúť :)) Ponúkam tiež jednoduchý recept na rýchlu bábovku:
1hrnček polohrubej múky, 1 hrnček bieleho jogurtu, 1/2 hrnčeka maku, 1/2 hrnčeka kokosu, hrozienka, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka cukru, 1 čl sódy bikarbony, 3 banány, 3 vajcia - Všetky ingrediencie zmiešame v miske, hrozienka si aspoň 1 hodinu pred pečením zalejeme vriacou vodou, aby nasiakli a boli vláčnejšie. Do cesta nakrájame nakoniec aj 3 banány na malé kolieska a celú hmotu vylejeme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme pri 180 stupňoch 50 minút. Fantastická, mäkkučká a lahodná. :))

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.