Recept: Nebeská vianočná torta

Vianoce sú časom radosti, relaxu, stretnutí s priateľmi a rodinou. Preto si pre našich najbližších pripravujeme rôzne delikátne pochúťky, ktoré ulahodia nielen chuťovým bunkam, ale aj oku.

 

Postupne vyberáme so skrinky naše tajne osvedčené receptúry, ktoré nás nikdy nesklamali. Skúste si s nami s a s Dr.Oetker-om upiecť Nebeskú Vianočnú tortu. 

 

 

 Nebeská vianočná torta (slávnostná, ľahká príprava)

 

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

 

 

 Na cesto potrebujeme:

 

3 bielky, 50 g cukru, 110 g zmäknutého masla alebo margarínu, 150 g cukru, 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker, 3 žĺtky, 180 g hladkej múky, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, štipka soli, 120 ml mlieka

 

 

 Na náplň:

 

1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker, 200 ml studeného mlieka, 2 zarovnané PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla

 

 

 Na ozdobenie:

 

2 balíčky Fondánu Dr.Oetker, modrá Farba gélová potravinárska Dr.Oetker, Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

 

Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha Pečieme s láskou – Advent a Vianoce (recenzia)

 

Ešte potrebujeme:

tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač, formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičiek

Nebeská vianočná torta

Zdroj: Shutterstock®

1.  Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s 50 g cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g cukru a arómou vyšľaháme dohladka. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

     Elektrická rúra: 170 °C
     Teplovzdušná rúra: 150 °C
     Plynová rúra: stupeň 3

     Doba pečenia: asi 30 minút

 

2.  Korpus necháme vo forme vychladnúť.

 

3.  Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme, zlepíme náplňou a slabou vrstvou náplne potrieme vrchnú časť a strany torty. Tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

 

4.  Na ozdobenie na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka jeden fondán a tortu ním potiahneme. Druhý fondán zafarbíme modrou farbou. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkáme pomocou váľka plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme hviezdičky a tortu nimi ozdobíme. Tortu ľubovoľne prikrášlime zdobením.

 

TIP: Torta chutí lepšie, ak ju necháme v chladničke odležať do druhého dňa.

 

Odporúčame prečítať: Recept na domáci vaječný a čokoládový likér

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Anna Kristova

Anna Kristova

20.12.2016 11:33

krásne vyzdobená torta

Vaše meno:

Mária Sedláková

Mária Sedláková

20.12.2016 13:35

krásna "zimná" torta

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

20.12.2016 19:50

torta z ľadového kráľovstva

Vaše meno:

Magdaléna Križanová

Magdaléna Križanová

21.12.2016 08:20

vyzerá zaujímavo

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 10:44

Naozaj nádherne vyzdobená torta :)

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 22:51

prekrásne

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 22:51

Krásne pripravená

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 22:52

Dal by som si

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

08.02.2017 07:13

Jednoduchá a krásne vyzdobená

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.