Recept na bublaninu bez cesta: Lahodná s akýmkoľvek ovocím!

Receptov na bublaninu je nespočetné množstvo! Niekto ju pripravuje výhradne zo zdravých potravín, hlavne zo zdravších múk a bez cukru, iní zase nedajú dopustiť na tradičný recept od babičky, ktorý je maximálne sladký, no chutný. Tak či onak, poväčšine padne za obeť hneď po dopečení.

No počuli ste už o bublanine bez cesta? Dobre, nejde úplne o bublaninu bez cesta ako takého, ale jej základom je sypané cesto, ktoré skôr pripomína mrveničku. Táto, ktorú sme si pre vás pripravili dnes, navyše obsahuje tvarohovú vrstvu, ktorá robí z tejto bublaniny lahodný zákusok, vhodný ku kávičke alebo čajíku. Ak ju raz ochutnáte, inú si už pripravovať nebudete. Neveríte nám? Tak si ju poďte pripraviť spolu s nami!

Pozri aj: Recept na čučoriedkový džem: Odporúčaný všetkými skúsenými gazdinkami

tvarohová bublanina

Zdroj: Shutterstock®

Na cesto budete potrebovať:

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 Heru
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na náplň budete potrebovať:

  • 2 balíčky tvarohu
  • 1 hrnček cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 ks vajcia
  • ovocie podľa chuti
jahodová bublanina

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte všetky vyššie uvedené suroviny, z ktorých vám vznikne posýpka, respektíve mrvenička (ako sme to my nazvali) a polovicu nasypte na vymastený a múkou vysypaný plech.

Následne si pripravte tvarohovú náplň. Z bielkov si vyšľahajte sneh, následne pridajte cukor a žĺtka a v poslednom rade tvaroh. Náplň nalejte na polovicu cesta, ktoré sa nachádza na plechu, potom pridajte ovocie podľa vlastnej chuti (my sme použili jahody, skvelá je však aj s broskyňami, černicami, slivkami,...) a následne náplň prekryte zvyšnou mrveničkou.

Bublaninu pečte vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C do zlatista. Po dopečení môžete bublaninu posypať práškovým cukrom. Upečená bublanina je chutná, vláčna a zo stola zmizne rýchlosťou blesku.

Prajeme príjemné mlsanie pri kávičke!

11 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

25.08.2018 06:27

Tvarohová vrstva robí z tejto bublaniny naozaj lahodný zákusok.

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

25.08.2018 12:23

hrnčekové recepty sú šikovné

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

25.08.2018 15:50

vyskúšam, keď si oberiem slivky na záhrade, poznám podobný recept na sypanú štrúdľu s makom a čerešňami

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

27.08.2018 09:29

Priznám sa, no o sypanej štrudli som doposiaľ nepočula. Ďakujem teda za tip - už viem, čo budem piecť pri najbližšej príležitostí :)

Elena Švachová

Elena Švachová

25.08.2018 21:24

Recept mám zapísaný a určite vyskúšam upiecť s nejakým ovocím.

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

26.08.2018 12:47

Jednoduchý a rýchly recept. Vyzerá veľmi dobre.

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

27.08.2018 09:31

Nielenže vyzerá dobre, ale tak aj chutí ;)

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

26.08.2018 15:25

vyzera dobre jednoduchy

Vaše meno:

Zuzana Beránková

Zuzana Beránková

31.08.2018 07:22

určite vyskúšam so špaldovou múkou a maslom namiesto Hery :-) Ďakujem za tip

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

06.09.2018 21:17

Mňamký urcite vyskúšam

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

14.09.2018 12:41

vyzerá naozaj lákavo. Na moje narodeniny si určite pripravím-možno ostane aj gratulantom

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

21.09.2018 11:42

vyzerá lákavo, určite vyskúšam

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

17.03.2024 19:37

Takúto dom ešte nerobila určite vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE