Receptov na bublaninu je nespočetné množstvo! Niekto ju pripravuje výhradne zo zdravých potravín, hlavne zo zdravších múk a bez cukru, iní zase nedajú dopustiť na tradičný recept od babičky, ktorý je maximálne sladký, no chutný. Tak či onak, poväčšine padne za obeť hneď po dopečení.
No počuli ste už o bublanine bez cesta? Dobre, nejde úplne o bublaninu bez cesta ako takého, ale jej základom je sypané cesto, ktoré skôr pripomína mrveničku. Táto, ktorú sme si pre vás pripravili dnes, navyše obsahuje tvarohovú vrstvu, ktorá robí z tejto bublaniny lahodný zákusok, vhodný ku kávičke alebo čajíku. Ak ju raz ochutnáte, inú si už pripravovať nebudete. Neveríte nám? Tak si ju poďte pripraviť spolu s nami!
Pozri aj: Recept na čučoriedkový džem: Odporúčaný všetkými skúsenými gazdinkami
Na cesto budete potrebovať:
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 Heru
- 1 balíček prášku do pečiva
Na náplň budete potrebovať:
- 2 balíčky tvarohu
- 1 hrnček cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 ks vajcia
- ovocie podľa chuti
Postup:
Najprv si pripravte cesto. Zmiešajte všetky vyššie uvedené suroviny, z ktorých vám vznikne posýpka, respektíve mrvenička (ako sme to my nazvali) a polovicu nasypte na vymastený a múkou vysypaný plech.
Následne si pripravte tvarohovú náplň. Z bielkov si vyšľahajte sneh, následne pridajte cukor a žĺtka a v poslednom rade tvaroh. Náplň nalejte na polovicu cesta, ktoré sa nachádza na plechu, potom pridajte ovocie podľa vlastnej chuti (my sme použili jahody, skvelá je však aj s broskyňami, černicami, slivkami,...) a následne náplň prekryte zvyšnou mrveničkou.
Bublaninu pečte vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C do zlatista. Po dopečení môžete bublaninu posypať práškovým cukrom. Upečená bublanina je chutná, vláčna a zo stola zmizne rýchlosťou blesku.
Prajeme príjemné mlsanie pri kávičke!