Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!

V lete osviežujúce zákusky padnú vhod. Síce si poviete, že čo už len môže byť osviežujúce na bublanine, keď je sladká, no v tomto prípade to je zvolené ovocie. Recept na čerešňovú bublaninu je klasikou, ale čo tak skúsiť vymeniť čerešne za ríbezle? Ak sa tak rozhodnete, tak vedzte, že ríbezle sú skutočne osviežujúce. Nie sú sladké, ale naopak sú kyselkavé, a to je práve osviežujúce.

Ríbezliam sa tiež hovorí „citrónovník severu“, pretože obsahujú veľké množstvo vitamínu C. Za zmienku tiež stojí aj fakt, že tohto vitamínu C obsahuje až 4-násobne viac ako pomaranče! Poďte si teda s nami pochutnať na vláčnej bublanine s ríbezľami, ktorá si podmaní aj vaše chuťové poháriky.

Odporúčame: RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!

recept na ríbezľovú bublaninu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na bublaninu potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 400 g práškového cukru
  • 500 g polohrubej múky
  • 3 dcl mlieka
  • 2 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • štipku sódy bikarbóny
ríbezľová bublanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Príprava bublaniny je veľmi jednoduchá a nezaberie vám množstvo času. Dokonca pri tejto nie je potrebné oddeľovať vajíčka a šľahať tak sneh z bielkov, ako to pri väčšine receptov na piškótové cesto býva.

V prvom rade si teda do misky rozbite vajíčka, pridajte cukor, olej a mlieko. Všetko spolu poriadne vymiešajte prostredníctvom mixéra. Následne pridajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a všetko spolu vymiešajte. Pripravené cesto vylejte na vymastený a múkou posypaný plech.

Na pripravené cesto roztrúste umyté ríbezle – buď čierne alebo červené (my sme použili červené) a vložte do trúby. Bublaninu pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Po dopečení posypte práškovým cukrom a podávajte.

TIP: Ak si nie ste isté, či je koláč dostatočne upečený, tak sledujte 2 znaky. Ak sa cesto, respektíve bublanina „odoberá“ od krajov plechu, tak bublanina je hotová. Druhou poistkou, vďaka ktorej zistíte, či je to skutočne tak, je špajdľa alebo špáradlo. Tým jednoducho zapichnite do bublaniny – ak ho vytiahnete s prilepeným cestom, tak bublanina ešte nie je hotová. Ak je špáradlo úplne „suché“ tak bublaninu môžete vytiahnuť z trúby.

6 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

13.07.2019 06:58

Túto jednoduchú bublaninu s "citrónovníkom severu" rada pripravujem i vo variantách s iným ovocím.

Vaše meno:

Alžbeta Neuschlová

Alžbeta Neuschlová

14.07.2019 14:36

Vyskúšam

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

14.07.2019 15:51

ideálny letný dezert

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

14.07.2019 22:03

Robievam jednoduchá raz dva hotová a mňamkýý6

Vaše meno:

Darina Čierna

Darina Čierna

24.07.2019 11:55

teraz som objavila jeden recept , kde sa v závere pečenia pridá na ríbezle ešte sneh z bielkov, cukru a orechov.mňam

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

24.07.2019 13:11

Veru mňam, ten by určite stal za hriech :) Asi najbližšie pečenie vyskúšame aj my niečo podobné.

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

24.07.2019 20:09

vyzera dobry ovocný

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE