Recept: Perníkové tiramisu

Nestíhate? Ostáva už len pár dní do Vianoc a vy stále nemáte upečené koláče? Vaša záchrana práve prišla! S týmto jednoduchým a rýchlym receptom budete za hviezdy. Perníkové tiramisu je výnimočný variant klasického tiramisu s vianočným nádychom.

 

Jedinečné a sladké vianočné sviatky môžete prežiť aj  pomocou našich rýchlych vianočných receptov. S našimi voňavými pohárikmi si navodíte vianočnú atmosféru a pošteklíte chuťové poháriky celej svojej rodiny. Pokiaľ nepatríte medzi rodené cukrárky, nezúfajte. Pripravili sme si pre vás aj rýchly videonávod, s ktorým prípravu perníkového tiramisu zvládnete ľavou-zadnou. :)

 

Odporúčame: Vianočné pečenie vo veľkom štýle s bohatou nádielkou od Dr. Oetker

ako sa robí tiramisu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 140 g cukru
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL medu
  • 25 g zmäknutého masla
  • pol sáčku kypriaceho prášku do perníka
  • 2 ks vajec

 

Na krém:

  • 1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker
  • 300 ml studeného mlieka

 

Na poliatie a posypanie:

  • 1 KL instantnej kávy
  • 100 ml vody
  • 1 zarovnaná KL mletej škorice

 

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
  • formičky na vykrajovanie
  • elektrický ručný šľahač
  • valček na cesto

 

Bude sa ti páčiť: Rýchly a sladký jesenný recept: Jogurtový chrbát s hroznom

tiramisu s perníkovým cestom

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu cesta zmiešame na doske, prípadne v miske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou valčeka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a formičkami povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po vykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát veľký približne 30 x 40 cm a nevykrajujeme. Vykrojené tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 10-15 minút na cca 180°C.

 

Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou valčeka, prípadne rukami. Mne to išlo jednoduchšie rukami.

 

Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.

 

Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť a dobrota je na svete! :)

 

Celý recept si môžete pozrieť aj v našom videonávode. 

 

Pozri aj: Vianočné recepty Dr.Oetker - zažite chutné Vianoce

recept na jednoduché tiramisu

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

21 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

20.12.2017 07:31

niečo nové, zmea je život

Vaše meno:

Jana Belicová

Jana Belicová

20.12.2017 08:18

tak toto urobím! Dezerty do skla - nový vianočný zvyk.

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

20.12.2017 08:21

zaujímavá verzia tiramisu, mňam

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

20.12.2017 08:40

vyzerá to veľmi lákavo......

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

20.12.2017 09:59

jeej to musí byť dobrota, mňam, vyskúšam veru..

Vaše meno:

Helena Zobková

Helena Zobková

20.12.2017 13:18

Výborný recept ......a aj to cesto ma veľmi zaujalo. To urobím na 100%.

Vaše meno:

Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

20.12.2017 15:00

marlenka v pohari .... :)

Vaše meno:

Marie Gutmannová

Marie Gutmannová

20.12.2017 16:23

mňam :) toto musím niekedy vyskúšať

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

20.12.2017 16:24

Waaau ...tak toto vyzerá fantasticky :)

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

20.12.2017 16:52

Zaujímavo vyzerá.

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

20.12.2017 17:30

Perníky , medovníčky krásne voňajú , no ja ich nemusím ..Ani jesť a ani robiť.. Mám rada klasické Vianočné pečivo a tiramisu originál talianske..!! Nevedela by som si predstaviť Vianoce bez mojich fajných koláčikov..

Vaše meno:

Michaela Horváthová

Michaela Horváthová

20.12.2017 18:05

Hmm mňam, až sa mi slinky zbiehajú

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

20.12.2017 18:28

Vyzerá naozaj veľmi lákavo!

Vaše meno:

Mária Michalíková

Mária Michalíková

20.12.2017 21:12

stojí za vyskúšanie

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

21.12.2017 16:27

vyzerá veľmi lákavo :)

Vaše meno:

Magdaléna Križanová

Magdaléna Križanová

21.12.2017 19:37

dobrá zmena

Vaše meno:

Mária Beniačová

Mária Beniačová

21.12.2017 23:14

Zaujímavý dezert, zas niečo nové.

Vaše meno:

Zuzana Beránková

Zuzana Beránková

22.12.2017 09:29

tento je netradičný, vyzerá dobre, vyskúšam :-)

Vaše meno:

Peter Gavlas

Peter Gavlas

27.12.2017 02:52

To musí byť iná dobrota.

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

07.01.2018 20:18

Nikdy by ma nenapadlo takto využiť perníky :-)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

13.06.2018 16:59

vyzera to veľmi lakavo

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.