Nestíhate? Ostáva už len pár dní do Vianoc a vy stále nemáte upečené koláče? Vaša záchrana práve prišla! S týmto jednoduchým a rýchlym receptom budete za hviezdy. Perníkové tiramisu je výnimočný variant klasického tiramisu s vianočným nádychom.
Jedinečné a sladké vianočné sviatky môžete prežiť aj pomocou našich rýchlych vianočných receptov. S našimi voňavými pohárikmi si navodíte vianočnú atmosféru a pošteklíte chuťové poháriky celej svojej rodiny. Pokiaľ nepatríte medzi rodené cukrárky, nezúfajte. Pripravili sme si pre vás aj rýchly videonávod, s ktorým prípravu perníkového tiramisu zvládnete ľavou-zadnou. :)
Odporúčame: Vianočné pečenie vo veľkom štýle s bohatou nádielkou od Dr. Oetker
Ingrediencie
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 140 g cukru
- 1 PL kakaa
- 1 PL medu
- 25 g zmäknutého masla
- pol sáčku kypriaceho prášku do perníka
- 2 ks vajec
Na krém:
- 1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker
- 300 ml studeného mlieka
Na poliatie a posypanie:
- 1 KL instantnej kávy
- 100 ml vody
- 1 zarovnaná KL mletej škorice
Ešte potrebujeme:
- 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
- formičky na vykrajovanie
- elektrický ručný šľahač
- valček na cesto
Bude sa ti páčiť: Rýchly a sladký jesenný recept: Jogurtový chrbát s hroznom
Na prípravu cesta zmiešame na doske, prípadne v miske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou valčeka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a formičkami povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po vykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát veľký približne 30 x 40 cm a nevykrajujeme. Vykrojené tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 10-15 minút na cca 180°C.
Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou valčeka, prípadne rukami. Mne to išlo jednoduchšie rukami.
Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.
Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť a dobrota je na svete! :)
Celý recept si môžete pozrieť aj v našom videonávode.
Pozri aj: Vianočné recepty Dr.Oetker - zažite chutné Vianoce
21 komentárov
Ľudka Uličná
13.06.2018 16:59vyzera to veľmi lakavo
Ľubica Križanová
07.01.2018 20:18Nikdy by ma nenapadlo takto využiť perníky :-)
Peter Gavlas
27.12.2017 02:52To musí byť iná dobrota.
Zuzana Beránková
22.12.2017 09:29tento je netradičný, vyzerá dobre, vyskúšam :-)
Mária Beniačová
21.12.2017 23:14Zaujímavý dezert, zas niečo nové.
Magdaléna Križanová
21.12.2017 19:37dobrá zmena
Marika Michálková
21.12.2017 16:27vyzerá veľmi lákavo :)
Mária Michalíková
20.12.2017 21:12stojí za vyskúšanie
Ľubica Šťastná
20.12.2017 18:28Vyzerá naozaj veľmi lákavo!
Michaela Horváthová
20.12.2017 18:05Hmm mňam, až sa mi slinky zbiehajú
Pavlína Vaksmundská
20.12.2017 17:30Perníky , medovníčky krásne voňajú , no ja ich nemusím ..Ani jesť a ani robiť.. Mám rada klasické Vianočné pečivo a tiramisu originál talianske..!! Nevedela by som si predstaviť Vianoce bez mojich fajných koláčikov..
Lucia Valková
20.12.2017 16:52Zaujímavo vyzerá.
Milka Damašková
20.12.2017 16:24Waaau ...tak toto vyzerá fantasticky :)
Marie Gutmannová
20.12.2017 16:23mňam :) toto musím niekedy vyskúšať
Marta Bujdošová
20.12.2017 15:00marlenka v pohari .... :)
Helena Zobková
20.12.2017 13:18Výborný recept ......a aj to cesto ma veľmi zaujalo. To urobím na 100%.
Daniela Bieliková
20.12.2017 09:59jeej to musí byť dobrota, mňam, vyskúšam veru..
Soňa Kelemenová
20.12.2017 08:40vyzerá to veľmi lákavo......
Anna Bútorová
20.12.2017 08:21zaujímavá verzia tiramisu, mňam
Jana Belicová
20.12.2017 08:18tak toto urobím! Dezerty do skla - nový vianočný zvyk.
Soňa Krátka
20.12.2017 07:31niečo nové, zmea je život