RECEPT: Tvarohový závin s jablkami bez droždia a bez kysnutia

Závin alebo aj štrúdľa patrí medzi najchutnejšie dezerty, ktoré sa najčastejšie podávajú so šľahačkou alebo vanilkovým krémom či pudingom. Ak si kúpite štrúdľové cesto v obchode (rozvaľkané), tak ho stačí len naplniť tým, čo máte najradšej, zvinúť a nechať upiecť. Avšak cesto si môžete aj sami doma pripraviť. Aj keď sa to môže zdať ako jadrová veda, jeho príprava nie je až taká zložitá. My máme tentokrát pre vás recept na tvarohový závin s jablkami, pri ktorom si sami pripravíte aj cesto. Ak nie ste milovníkmi tvarohu alebo ak preferujete inú chuť závinu, tak pokojne vymeňte náplň za to, čo máte najradšej vy alebo členovia vašej rodiny. Idete do toho?

Odporúčame: Recept na chlebové placky: Skvelá náhrada za chlieb a bez droždia!

tvarohový závin

Zdroj: Shutterstock®

Na závin budete potrebovať:

  • 200 g nátierkového masla
  • 100 g polohrubej múky
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžičku citrónovej kôry

Na náplň potrebujete:

  • 250 g  mäkkého tvarohu
  • 1 lyžicu škorice
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžicu práškového vanilkového pudingu
  • 2 jablká
  • 1 lyžicu rozpusteného masla
závin s tvarohom a jablkami

Zdroj: Shutterstock®

Do misky si dáme maslo, hladkú aj polohrubú múku, citrónovú kôru, vajíčka a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme približne 30 minút odležať. Medzitým si pripravíme náplň, a to tak, že zmiešame tvaroh so škoricou, vanilkovým pudingom a cukrom. Jablká si nastrúhame alebo ich pokrájame na kocky (čo vám viac vyhovuje).

Pripravené cesto si vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru a potrieme ho tvarohovou zmesou, na ktorú následne uložíme jablká. Celú náplň môžete ešte obohatiť aj o hrozienka, brusnice alebo orechy.

Takto pripravené cesto zvinieme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Závin potrieme rozpusteným maslo a pečieme pri teplote 160 °C dozlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.

Pozri aj: Recept na brownies s malinami: Pochúťka, ktorej ťažko odoláš!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Elena Švachová

Elena Švachová

30.04.2020 23:51

Vyzerá úžasne.Štrúdle idú aj u nás.Len sa tak po nich zapráši :-D

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

01.05.2020 07:54

Rada vyskúšam, vďaka za recept!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

01.05.2020 12:20

výborne vyzerá, určite vyskúšam

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

02.05.2020 18:15

Toto cesto sa mi pozdáva, vyskúšam s makom a zaváranými čerešňami :-)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

01.06.2020 20:40

vyzerá dobra

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

23.09.2021 14:37

Mnamky hneď by som si dal ku káve

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.