Recept na corn dog: Túto americkú špecialitu musíš vyskúšať!

Rýchle občerstvenie, či v angličtine fast food, je často považované za niečo, čo patrí k modernej dobe a je záležitosťou len posledného storočia. Pravdou však je, že podobné spôsoby stravovania nachádzame už v najstarších kultúrach, a to napríklad v Stredomorí či na Blízkom východe. Pôvod moderného fast foodu, ako ho poznáme dnes, však môžeme hľadať skôr smerom na západ. I dnes sa nám spája prevažne s Amerikou.

Hoci sú prevádzky rýchleho občerstvenia obľúbené po celom svete, nemožno poprieť, že vo väčšine prípadov nejde práve o najzdravší spôsob stravovania. Zároveň však nemožno poprieť ani to, že pokiaľ si nejakú pochúťku z fast foodu doprajeme raz za čas, nie je to v podstate žiaden problém. A dalo by sa povedať, že takmer každý má nejakú svoju nezdravú špecialitu, ktorej sem-tam neodolá. Skúsili ste však už takzvaný corn dog?

Reč je o špecialite z USA, ktorá je tradičnou súčasťou rýchleho občerstvenia. Ide, takpovediac, o akúsi obmenu klasického hot dogu, čiže párka v rožku. V tomto prípade však nie je párok podávaný v pečive, ale kukuričnom cestíčku, pričom je napichnutý na tenkom drievku, respektíve špajli. Corn dog sa bežne podáva s kečupom či horčicou, prípadne i hranolkami alebo kroketami. Corn dog nezostal len v Amerike, či konkrétne v Texase, skadiaľ údajne pochádza, ale rozšíril sa do celého sveta a získal si mnoho fanúšikov. Ak ho chcete vyskúšať, neváhajte a pripravte si ho v pohodlí domova podľa receptu nižšie. V prípade, že ste milovníkom párkov či hot dogov, určite si ho zamilujete!

Skús aj: Jednoduchý recept na pita chlieb: Na domácom si pochutíš najviac!

párky v cestíčku

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 6 párkov 
  • 90 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 75 g hladkej múky
  • 45 g kukuričnej múky
  • 1,5 PL kryštálového cukru
  • 0,5 ČL soli
  • 5 g prášku do pečiva
  • olej na smaženie
  • podľa chuti kečup, horčicu, dresing 

Postup prípravy:

  • Ako prvé si pripravíme párky, ktoré napicháme na hrubšie špajle. Vhodnejšie je použiť skôr kratšie párky, prípadne klasické dlhé párky je možné podľa potreby rozdeliť na polovicu.
  • V miske si zmiešame mlieko, vajce, hladkú múku, prášok do pečiva, cukor, soľ aj kukuričnú múku a vymiešame husté cestíčko.
  • Potom do cestička postupne namáčame párky na špajli a ihneď kladieme do rozpáleného oleja.
  • Párky v cestíčku smažíme dozlatista. Po vybratí z oleja ich necháme odkvapkať na papierovej servítke, ktorá odsaje prebytočnú mastnotu.
  • Následne môžeme hotové corn dogy podávať, podľa chuti s horčicou, kečupom, majonézou, prípadne i hranolkami. Dobrú chuť!
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

05.09.2021 09:02

vyzerá to lákavo, ale párky jedávam tak 4x ročne a najradšej mám klasicky uvarené s horčicou a dobrým chlebíkom

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

12.09.2021 12:07

jednou jsem to dělala, ale nemělo to úspěch

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

11.10.2021 23:58

Vyzerá to prudko jedlo :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.