Letné osviežujúce menu – chutná šalátová polievka i ľahké cestoviny

Osviežte si telo aj myseľ chutným jedlom. Zabudnite na vyprážané syry, čiernohorské rezne, langoše či hranolky. Na svoj jedálniček zaraďte ovocie a zeleninu, ktoré vás zasýtia a zároveň dodajú dostatok energie do horúcich letných dní. Jednoduché menu, pozostávajúce z letnej polievky, hlavného jedla aj chutných dezertov, vám pritom nezaberie ani veľa času pri sporáku. 

Odporúčame: Domáce rezance s makom: Rokmi overená klasika

šalátová polievka

Zdroj: Shutterstock®

Polievka z hlávkového šalátu

Ingrediencie: cibuľa, hlávkový šalát, mrkva, kel, čerstvý hrášok, olej, kurací vývar

Postup: Na oleji speníme cibuľu a opečieme, pridáme, nakrájaný hlávkový šalát, kel, mrkvu, zalejeme kuracím vývarom a uvaríme do mäkka. Pred koncom pridáme ešte hrášok, povaríme pár minút a podávame.

Pozri aj: Toto sú najlepšie slané recepty z kysnutého cesta! Vyskúšaš?

zeleninová panvica

Zdroj: Shutterstock®

Zeleninová panvica

Ingrediencie: žlté a červené paradajky, jarná cibuľka, cesnak, biela a červená fazuľa, čerstvé huby, kukurica, paprika, olivový olej, soľ, mix čerstvých byliniek, chilli paprička

Postup: Na oleji opečte jarnú cibuľku, pridajte všetku nakrájanú zeleninu, chilli, osoľte, primiešajte bylinky, prikryte a uduste do mäkka. Podávajte s bagetkou.

Pozri aj: Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite?

cestoviny s morskými plodmi

Zdroj: Shutterstock®

Farfalle s morskými plodmi

Ingrediencie: farfalle, morské plody (postačia aj mušle), paradajkový pretlak, chilli, cesnak, tymian, paradajky, citrónová šťava, olivový olej, čerstvý hrášok, pažítka

Postup: Na oleji opečieme cesnak aj chilli, pridáme mušle pokvapkané citrónovou šťavou, posypeme tymianom, pridáme paradajky a chvíľu opečieme. Tak zalejeme pretlakom a podusíme. Zmes zmiešame s cestovinami, ozdobíme čerstvým hráškom a pažítkou a podávame.

ovocný šalát

Zdroj: Shutterstock®

Ovocný šalát

Ingrediencie: rukola, čerstvé maliny, čučoriedky, prípadne iné ovocie podľa chuti, olivový olej, balzamikový ocot

Postup: Ovocie dôkladne umyjeme, zmiešame so šalátom, pokvapkáme olejom a octom a podávame. 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.