Syrovo-slaninové fondue – zasýtiš ním celú rodinu aj susedov!

Patríte medzi tých, ktorí si obed či večeru občas radi ozvláštnia o niečo nové a chutné? Ak hľadáte rýchle jedlo, ktoré zasýti všetkých členov rodiny, práve ste taký recept našli. Počuli ste už o syrovom fondue v chlebe?

Nie vždy máme chuť na klasiku v podobe mäsa, ryže či zemiakov. Presne v také dni dobre padne niečo iné, chutné a tak jednoduché. Chrumkavý lahodný chlieb naplnený voňavou syrovo-slaninovou omáčkou. Je to skutočne neprekonateľná dobrota, ktorú vám odporúčame vyskúšať. Zachutí nielen rodine, ale aj vašej návšteve.

Odporúčame: Špenátové rizoto – rýchle a zdravé jedlo pre celú rodinu

fondue

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu budete potrebovať

  • Okrúhly malý chlieb (ak zoženiete klasický veľký chlieb, je vhodné ingrediencie zdvojnásobiť)
  • 1 balenie tavených trojuholníkových syrov
  • 1 kyslú smotanu
  • Cca 20 dkg pravej slaniny
  • Vegeta / soľ podľa chuti
Ingrediencie na fondue

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Chlieb narežeme v hornej časti tak, aby sme vytvorili akoby ,,pokrievku“. Vnútro opatrne vydlabeme a chlebové kúsky si odložíme, použijeme ich neskôr. Medzitým si pripravíme syrovo-slaninovú zmes. Tavené trojuholníkové syry vymiešame (alebo rozmixujeme) spolu s kyslou smotanou. Pridáme na kocky nakrájanú opečenú slaninu (výpek z nej do zmesi nepridávame, použijeme ho na natretie chleba). Takto pripravenú zmes ešte dochutíme vegetou / soľou podľa chuti. So solením to však príliš nepreháňajte, pretože slanina zvykne soľ ešte pustiť. Chutné je pridať aj mletú sladkú červenú papriku a čierne mleté korenie.

Pozri aj: Batatové lupienky – zdravé chrumkanie pre malých i veľkých

Chlebové fondue

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Vydlabaný chlieb preložíme na väčší plech. Okolo chleba rozprestrieme vydlabané chlebové kúsky. Do chleba prelejeme syrovo-slaninovú zmes. Vonkajšiu časť chleba a chlebové kúsky potrieme výpekom zo slaniny. Chlieb prikryjeme chlebovou pokrievkou a pečieme v rúre cca na 185 – 200 °C zhruba 20 minút, aby sa ingrediencie v zmesi prepojili.

Syrovo-slaninové fondue podávame hneď po vytiahnutí z rúry.

Vyskúšaj tiež: Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

23.02.2021 05:36

Rada vyskúšam, vďaka!

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

01.03.2021 08:53

nezvyklé fondue ,asi pre tých ,čo obľubujú slaninku.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.