Variť pre našich najmenších dá občas zabrať. Musíme im nielen ulahodiť, ale aj vedieť uvariť z vhodných surovín, ktoré im zbytočne nezaťažia brušká. Ak neplánujete stráviť v kuchyni hodiny, vyskúšajte pripraviť svojmu papkáčovi tieto chutné zapekané rajčinové cestoviny.
Nemusíte byť doslova ,,tabuľková“ mama, no je vhodné zaraďovať jednotlivé potraviny do jedálnička postupne, s ohľadom na vek dieťaťa. Cestoviny sú vo všeobecnosti u detí veľmi obľúbené. Dajú sa pripraviť na milióny spôsobov, s mäsom či bez, a preto deti hneď neomrzia.
Chutné zapekané rajčinové cestoviny
Vhodné od: 1 roka (rajčiny sú potenciálnym alergénom a odporúčajú sa dieťaťu zaviesť až po roku). Starším deťom môžete recept prispôsobiť, viac dochutiť a vylepšiť inými chutnými ingredienciami.
Na prípravu zapekaných rajčinových cestovín budete potrebovať
- Za hrsť detských bezvaječných cestovín
- cca 40 gramov kuracích pŕs v surovom stave
- Dve lyžičky rajčinového pretlaku
- 2 – 3 cherry rajčiny
- cca 50 gramov eidamu
- Malú cibuľku
- Zopár kvapiek kvalitného repkového oleja
- Sušenú bazalku na dochutenie
- Malú okrúhlu misku na zapekanie (cca s priemerom 15 cm)
Postup
Detské cestoviny uvaríme v neosolenej vode. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľku a popražíme ju na troche repkového oleja. Pridáme malé kocky kuracích pŕs a necháme mäso zatiahnuť. Keď začne púšťať prvú šťavu, podlejeme trochou vody a pár minút podusíme. Nakrájané rajčiny s mäsom premiešame a pridáme dve lyžičky rajčinového pretlaku. Omáčku pár minút povaríme a dochutíme voňavou sušenou bazalkou. Eidam (asi polovicu) nakrájame na malé kocky. Uvarené cestoviny preložíme do malej okrúhlej zapekacej misky spolu s nakrájaným eidamom. Na vrch vylejeme rajčinovo-mäsovú zmes a celé poriadne premiešame, nech sa ingrediencie prepoja. Na vrch nastrúhame zvyšnú časť eidamu. Misku prikryjeme alobalom a necháme zapekať pri teplote 180°C zhruba 15 – 20 minút. Pre chrumkavý povrch cestovín zapekáme bez alobalu asi ešte 5 minút.
Inšpiruj sa: FIT banánový chlebík: Jednoduchý RECEPT bez rafinovaného cukru