Zapekané rajčinové cestoviny – zachutia všetkým malým bruškám!

Variť pre našich najmenších dá občas zabrať. Musíme im nielen ulahodiť, ale aj vedieť uvariť z vhodných surovín, ktoré im zbytočne nezaťažia brušká. Ak neplánujete stráviť v kuchyni hodiny, vyskúšajte pripraviť svojmu papkáčovi tieto chutné zapekané rajčinové cestoviny.

Nemusíte byť doslova ,,tabuľková“ mama, no je vhodné zaraďovať jednotlivé potraviny do jedálnička postupne, s ohľadom na vek dieťaťa. Cestoviny sú vo všeobecnosti u detí veľmi obľúbené. Dajú sa pripraviť na milióny spôsobov, s mäsom či bez, a preto deti hneď neomrzia. 

cestoviny pre deti

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Chutné zapekané rajčinové cestoviny

Vhodné od: 1 roka (rajčiny sú potenciálnym alergénom a odporúčajú sa dieťaťu zaviesť až po roku). Starším deťom môžete recept prispôsobiť, viac dochutiť a vylepšiť inými chutnými ingredienciami.

Na prípravu zapekaných rajčinových cestovín budete potrebovať

  • Za hrsť detských bezvaječných cestovín
  • cca 40 gramov kuracích pŕs v surovom stave
  • Dve lyžičky rajčinového pretlaku
  • 2 – 3 cherry rajčiny
  • cca 50 gramov eidamu
  • Malú cibuľku
  • Zopár kvapiek kvalitného repkového oleja
  • Sušenú bazalku na dochutenie
  • Malú okrúhlu misku na zapekanie (cca s priemerom 15 cm)
cestoviny s kuracím mäsom a rajčinou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Detské cestoviny uvaríme v neosolenej vode. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľku a popražíme ju na troche repkového oleja. Pridáme malé kocky kuracích pŕs a necháme mäso zatiahnuť. Keď začne púšťať prvú šťavu, podlejeme trochou vody a pár minút podusíme. Nakrájané rajčiny s mäsom premiešame a pridáme dve lyžičky rajčinového pretlaku. Omáčku pár minút povaríme a dochutíme voňavou sušenou bazalkou. Eidam (asi polovicu) nakrájame na malé kocky. Uvarené cestoviny preložíme do malej okrúhlej zapekacej misky spolu s nakrájaným eidamom. Na vrch vylejeme rajčinovo-mäsovú zmes a celé poriadne premiešame, nech sa ingrediencie prepoja. Na vrch nastrúhame zvyšnú časť eidamu. Misku prikryjeme alobalom a necháme zapekať pri teplote 180°C zhruba 15 – 20 minút. Pre chrumkavý povrch cestovín zapekáme bez alobalu asi ešte 5 minút.

Inšpiruj sa: FIT banánový chlebík: Jednoduchý RECEPT bez rafinovaného cukru

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

03.02.2021 06:19

Rada vyskúšam, vďaka!

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

15.02.2021 15:33

Dúfam, že budú chutiť. :-)

Mária Chromíková

Mária Chromíková

03.02.2021 13:03

"zachutia všetkým malým bruškám" ,ale aj veľkým bruškám.

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

03.02.2021 16:00

Vyzerá to úžasne. Mám rada cestoviny, na rôzne spôsoby, ale hlavne zapekané .. Nielen pre detičky je tento recept, myslím ,že každý by si pochutnal .. Mňamka ..

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

15.02.2021 15:33

Určite áno. Stačí trochu viac dochutiť a je to chutný recept aj pre dospelých. :-)

Elena Švachová

Elena Švachová

03.02.2021 22:24

Urobím pre môjho vnúčika,má rád cestoviny,hlavne špagety.

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

04.02.2021 14:35

Vyzerajú dobre

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

04.02.2021 22:20

Rada vyskúšam mňam

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.07.2023 21:18

Dcérka ich ma rada varievsm cestoviny často

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.