Kto by ju nemiloval? Horúca čokoláda zahreje telo aj dušu a keď použijete kvalitnú vysokopercentnú čokoládu, nebude to ani taká kalorická bomba.
Aj keď si takýto sladký nápoj nedoprajeme každý deň, raz za čas vám ho určite povolí aj diétka. Čo tak nabudúce skúsiť domáci recept na horúcu čokoládu, ale po mexicky?
Stačí zopár korenín a iných dostupných surovín a vaša horúca čokoláda bude chutiť lepšie ako kedykoľvek predtým. Nezabúdajte, že samotná čokoláda je afrodiziakum a doplnená o čili bude možno obľúbeným nápojom pre vás a vášho partnera.
Vyškúšaj: Najlepšie recepty z lístkového cesta: 3 pochúťky do vašej kuchárky
Ingrediencie
Pre dve porcie vynikajúcej korenenej čokolády budete potrebovať:
- 100 g vysokopercentnej horkej čokolády
- 2 hrnčeky mlieka
- 1 smotanu na šľahanie
- ½ čajovej lyžičky mletého čili prášku
- 1 čajovú lyžičku mletej škorice
- 2 škorice v celku
- štipku soli
- šľahačku
- v prípade potreby cukor na dosladenie
Postup prípravy
- Do hrnca si dajte zohrievať mlieko so šľahačkou a nalámanou čokoládou na kúsky. Zmes zahrievajte. Pozor, nesmie vám vrieť. Zahrievajte, až kým sa čokoláda celkom nerozpustí a nevznikne vám krásna hustá konzistencia.
- Ak sa vám zdá čokoláda hustá, zrieďte ju mliekom.
- Pridajte čili a škoricu a štipku soli a premiešajte. Trošku škorice a čili si nechajte na ozdobu.
- Nalejeme do hrnčekov, posypeme škoricou, čili a do boku vložíme na okrasu škoricu v celku, ktorá bude zároveň slúžiť aj ako miešatko.
- Ak máte radi niečo ostrejšie, môžete do horúcej čokolády naliať trošku Contreau alebo Bailey’s.
Želáme vám dobrú chuť!