Dnešný recept bude receptom na moju najobľúbenejšiu polievku, ktorú obľubujem najmä preto, že je hustá, krémová a navyše aj výborne zasýti.
Šošovicovo-mrkvovú polievku ocenia aj ľudia, ktorí nekonzumujú mliečne produkty, nakoľko som pri jej príprave použila kokosové mlieko vďaka ktorému získala úžasnú krémovú konzistenciu.
Odporúčame vyskúšať: Táto zelenina pomôže prečistiť váš organizmus
Ingrediencie na prípravu krémovej šošovicovo-mrkvovej polievky
- 50gr lúpanej červenej šošovice
- 3 väčšie mrkvy
- 1 strúčik cesnaku
- 1 mladá cibuľka
- 100ml kokosového mlieka v konzerve
- 100ml vody
- štipka himalájskej soli
Na posypanie:
- 1-2PL lúpaných konopných semienok
- 1čl extra panenského olivového oleja
- štipka himalájskej soli
Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov
Postup prípravy:
Mrkvu očistíte a dáte ju variť spolu s červenou šošovicou. Po dovarení vodu scedíte a červenú šošovicu vsypete do výkonného mixéra spolu so strúčikom cesnaku a pokrájanou mladou cibuľkou. Následne prilete kokosové mlieko s vodou, troškou himalájskej soli a poriadne rozmixujete do hladka.
V prípade, že sa vám zdá polievka prihustá, neváhajte priliať vodu a opäť rozmixujete do vami požadovanej konzistencie.
Keď máte polievku hotovú, na panvici si rozpálite exra panenský olivový olej, prisypete konopné semienka a trošku himalájskej soli. Panvicu prikryjete pokrievkou a necháte približne jednu minútu opekať na panvici pod pokrievkou.
Takto opražené konopné semienka na záver nasypete na polievku a môžete podávať.
Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk