RECEPT: Grilovaná bageta s broskyňou - pochúťka pre každú návštevu

Slováci sú veľmi pohostinní, no ak sa k vám „dovalí" neohlásená návšteva a vaša chladnička nepraská vo švíkoch, je ťažké ich niečím pohostiť. Ale keďže je čas grilovačiek, tak pevne veríme, že nejaká tá klobáska sa nájde aj vo vašej chladničke. Okrem klobásky v nej určite nájdete aj slaninku a iné maškrty, ktoré sa hodia na gril.

Ak k vám príde neohlásená návšteva, tak nepanikárte! Prinášame vám tip na grilovanú pochúťku, ktorá rozhodne patrí na stôl plný grilovaných pochutín. Ak sa u vás nájdu aj broskyne, tak si pripravte úžasnú grilovanú bagetku s klobáskou a týmto ovocím. Hotová maškrta, po ktorej sa budú oblizovať všetci vaši hostia. 

Odporúčame: RECEPT: Netradičné francúzske zemiaky s klobásou a kukuricou

grilovaná bageta s klobáskou a broskyňou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ingrediencie

  • klobása vhodná na grilovanie
  • cuketa
  • baklažán
  • paprika
  • broskyne
  • celozrnná bageta

Nečakané pohostenia bývajú tie najlepšie. V tomto prípade si na gril môžete poukladať zeleninu, ako napríklad cuketu nakrájanú na plátky, baklažán a papriku. Broskyne si umyjeme a nakrájame na mesiačiky (ak nemáte čerstvé broskyne, tak vyskúšajte tento recept aj so zavaranými).

Vedľa zeleniny poukladáme na plátky nakrájanú klobásu a všetko pomaly ugrilujeme. Keď máme zeleninu aj klobásku hotové, jemne si z každej strany opečieme bagetu a na vrch poukladáme zeleninu, klobásu a dozdobíme grilovanou broskyňou. Z toľkých chutí a sviežosti sa vašim hosťom budú jednoznačne zbiehať slinky.

Ak chcete, aby bageta nebola suchá, ale viac vláčna, tak ju môžete potrieť domácim dresingom, ktorý si pripravte podľa vašich chutí. Môžete ho spraviť z jogurtu, citrónovej šťavy a byliniek. Pridať doň môžete aj cesnak či rôzne koreniny. 

Pozri aj: VIDEORECEPT: Veselé párkové kvety s vajíčkom

8 komentárov
Mária Chromíková

Mária Chromíková

02.06.2020 11:04

Môže to byť chutné.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

02.06.2020 11:52

Zaujímavá kombinácia...

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

03.06.2020 07:06

Zaujímavá varianta, stojí za vyskúšanie!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

03.06.2020 11:38

broskyne zapekám s kuracím mäsom, ale s klobáskou by ma nenapadlo

Vaše meno:

Simona Záhumenská

Simona Záhumenská

04.06.2020 23:12

Bageta vyzerá veľmi lákavo. Určite vyskúšam. Ďakujem za inšpiráciu. Už viackrát sa mi vypomstilo, že na stránku kamzakrasou.sk chodím obvykle večer a hladná :-) A dnešok nie je výnimkou, pretože sa mi na bagetu zbiehajú sliny :-)

Vaše meno:

Alexandra Semanová

Alexandra Semanová

16.06.2020 21:42

Jedinečný recept.

Vaše meno:

Alica Marekova

Alica Marekova

30.07.2020 17:31

broskyňa s klobásou?

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

18.03.2021 14:29

Akosi mi to nejde dokopy klobása a broskyne

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE