Minule sme vám priniesli základné informácie o tom, čo všetko by ste mali pred samotným grilovaním zabezpečiť. V skratke, je to kúpa kvalitného mäsa, zeleninových príloh, príprava, vyhriatie grilu a, samozrejme, fáza grilovania. Ak ste sa na to nechali nahovoriť prvýkrát, s našimi radami sa pokojne môžete tváriť ako majster v grilovaní. Na to, aby ste to zvládli perfektne stačí dodržiavať len zopár pravidiel.
Odporúčame: 7 tipov, ako využiť Aloe vera pre krásu: Prečo ich vyskúšať?
![proces grilovania](https://kamzakrasou.sk/storage/app/uploads/public/664/70d/f53/1403760102-467298111_984_0_.jpg)
Zdroj: Shutterstock®
Ako grilovať ako profesionál?
Keď už máte všetko dôkladne nachystané dôjde, samozrejme, na samotné grilovanie. Zohrejte si gril na 185 – 200 °C. Mäso grilujte na sucho a neprikrývajte ho. Z každej strany by sa malo grilovať do tých spomínaných 7 minút. A nezabudnite! Vidličke sa vyhnite! Mäso by pustilo šťavu a na tanier by sa dostalo suché a tuhé. Na jeho pretáčanie sa radšej zaobstarajte kovovú obracačku, prípadne z hmoty, ktorá je tepelne odolná.
Odporúčame prečítať: Čo všetko urobiť pred grilovaním?
![letné grilovanie](https://kamzakrasou.sk/storage/app/uploads/public/664/70d/f5b/letne-grilovanie-1641743017_984_0_.jpg)
Zdroj: Shutterstock®
Hotové mäsko uložte na drevený povrch a nechajte odpočinúť cca 4 minúty, aby vám nevytiekla všetka šťava. Osoľte, okoreňte, potrite olejom a podávajte. Odborníci totiž neodporúčajú mäso nasoliť vopred, aby soľ pri vysokej teplote nepoškodila jeho štruktúr.
![grilovačka](https://kamzakrasou.sk/storage/app/uploads/public/664/70d/f63/grilovacka-1641743007_984_0_.jpg)
Zdroj: Shutterstock®
Ugrilované mäso môžete potrieť olejom, vyberajte ale kvalitný olivový olej. Môže byť aj ochutený, napríklad bazalkou. Takýto olej si pripravíte veľmi jednoducho: olivový olej rozmixujte s čerstvou bazalkou, strúhaným parmezánom a s limetkovou, alebo citrónovou šťavou. Udržujte ho v chlade. Ak radšej než olej máte maslo, vyskúšajte cesnakové alebo zázvorové.
Odporúčame prečítať: Sezóna grilovania je v plnom prúde!
![grilované mäso](https://kamzakrasou.sk/storage/app/uploads/public/664/70d/f6c/grilovane-maso-1641742994_984_0_.jpg)
Zdroj: Shutterstock®
Mäsu dodajú jedinečnú chuť. Vhodná je tiež kombinácia bazalky, koriandru, tymianu či pažítky. Najlepšie všetko čerstvé. Hotové mäso servírujte na tanier s prílohou. Doprajte si k nemu pečené zemiaky, alebo chutné bagetky.
ZDROJ: www.catler.sk