Recept na pečený džem bez roboty: Tento je najlepší a najrýchlejší!

Recept na pečený džem

Ak patríte k pohodlným gazdinkám, tak nám určite dáte za pravdu, že každý recept, ktorý uľahčuje prácu, je vítaný. Tento nie je síce tradičný „babičkovský“, ktorý by poznali a používali naše staré mamy, no nič to nemení na tom, že jeho chuť je vskutku famózna. Recept na pečený džem, ktorý nájdete v článku, si určite zamilujete!

Domáci džem bez roboty je najlepší domáci džem

Už máte dosť všetkého zavárania, nakladania, sterilizovania, varenia,... ? No pamätajte, že zaváracia sezóna ešte ani zďaleka nekončí! Ak patríte k tým, ktorí si pravidelne uskladňujú sezónne ovocie a to najmä v podobe zaváranín alebo džemov, tak tento dnešný recept musíte vyskúšať!

V dnešnom recept je iba na vás, aké ovocie si zvolíte - či už budete mať džem s jahodami, džem s ovocím ako čierne ríbezle, slivky alebo hrušky - jeho chuť vás jednoducho dostane, pričom príprava domáceho džemu je skutočne jednoduchá.

Pečený slivkový lekvár? Prečo nie!

Možno aj vy poznáte a preferujete klasické recepty na džemy, ale skúšali ste si niekedy pripraviť pečený džem, pri ktorom nemusíte stáť pri peci a prácne miešať, aby sa vám nepripálil? Tak v tom prípade vás mierne oslobodíme od bolesti ruky, pretože sme si pre vás pripravili recept na pečený džem. Potrebujete len rúru, ovocie a chuť vyskúšať niečo nové, čo si určite obľúbite.

Ak patríte k pohodlným gazdinkám, tak nám určite dáte za pravdu, že každý recept, ktorý uľahčuje prácu, je vítaný. Tento nie je síce tradičný „babičkovský“, ktorý by poznali a používali naše staré mamy, no nič to nemení na tom, že jeho chuť je vskutku famózna. Tak sa poďte pozrieť na to, ako si pripraviť pečený džem bez chémie!

Vyskúšaj: Recept na marinkový sirup: Ohúr najbližších niečím nevšedným!

hruškový džem
Shutterstock®

Na pečený džem budete potrebovať:

  • 1 kg ovocia podľa vlastného výberu (marhule, slivky, hrušky,...)
  • 500 gramov cukru
  • 1 poldecák rumu

Ako si tento pečený džem pripraviť? Tu je recept na pečený džem

Keďže už v úvode sme avizovali, že ide o najjednoduchší recept na prípravu džemu, tak úplne jednoducho. Do pekáča vložte pokrájané ovocie podľa vlastného výberu, zalejte rumom a oslaďte cukrom. Ak ste si vybrali sladké ovocie, tak cukru môžete použiť menej. Rovnako, ak nepreferujete príliš sladké džemy, tak nemusíte použiť uvedené množstvo cukru a naopak, ak máte radšej sladšie džemy, pri ktorých vás až „zaštípe“ v hrdle, tak pokojne pridajte aj viac cukru.

Všetky ingrediencie spolu premiešajte a pekáč vložte do predhriatej rúry. Pečte pri teplote 190 °C približne 1 hodinu. Počas pečenia džem občas premiešajte a po dopečení ho vložte do vopred pripravených pohárov. Poháre uzavrite a obráťte hore dnom. Džem nechajte vychladnúť a následne servírujte na chlebíku alebo ho pridajte do zákuskov.

Tip redakcie: Ak si chcete prípravu džemu ešte viac zjednodušiť, vyskúšajte použiť kuchynského robota. Robot na varenie vám pomôže s varením aj miešaním, čo ušetrí čas a námahu. Stačí vložiť ingrediencie do nádoby robota, nastaviť program na varenie džemu a o všetko ostatné sa postará za vás. Tento pomocník vám zaručí dokonalú konzistenciu džemu a umožní sa sústrediť na plnenie pohárov a ich prípravu na zimu.

Ochutnaj: Cuketové čatní: Dokonalo nahradí všetky bežné dochucovadlá

Aktualizovaný článok: 28.09.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

14.08.2018 06:52

Ďakujem, rada vyskúšam túto variantu!

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

14.08.2018 07:37

poznám, ale ešte som neskúšala, len pečený čaj

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

14.08.2018 14:19

Tak to som ešte neskúšala..

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

14.08.2018 16:50

výborný recept stojí za vyskúšanie,chuť džemu bude určite intenzívna.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

14.08.2018 22:37

Tento recept robievam už dlhšie odorúčam

Vaše meno:

Darina Božiková

Darina Božiková

15.08.2018 14:00

niečo ako pečený čaj,určite sa to oplatí vyskúšať.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

15.08.2018 22:30

Zaujímavé,len mám obavy,či ovocie nevystreľuje a rúra nie je celá ohádzaná.

Vaše meno:

Daniela Revayová

Daniela Revayová

07.09.2018 22:07

Takto si kazdy rok robim slivkovy lekvar, akurat cukru davam uplne minimalne a pridavam aj skoricu kvoli vôni :-)

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

08.09.2018 08:55

robím pečený jablkový džem je fantastický....

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.