RECEPT: Rýchle a chutné bryndzové koláčiky z lístkového cesta

Ktorá gazdinka nemiluje prípravu rozličných dobrôt z lístkového cesta? Lístkové cesto sa predsa rozhodne oplatí mať vždy doma v mrazničke. Práca s ním je rýchla a jednoduchá a za pár chvíľ dokáže človek vykúzliť najrozličnejšie slané aj sladké chuťovky, ktoré sú ideálne ako pohostenie na oslavy, pre návštevu aj večer pred televízor.

Pri pečení s lístkovým cestom platí dvojnásobne, že fantázii sa medze nekladú. Než už ho nakrájate na akékoľvek tvary či naplníte najrozličnejšími ingredienciami, vždy vznikne niečo chutné. 

Pri každom recepte vám pritom stačí len lístkové cesto a zopár ďalších ingrediencií. A akú chuťovku si pripravíme tentokrát? Dnes to budú bryndzové koláčiky z lístkového cesta, ktorým neodolá žiaden milovník bryndze.

Pozri aj: Dalgona káva: Najväčší hit internetu, ktorý musíš vyskúšať!

bryndzové chuťovky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Na bryndzové koláčiky budeme potrebovať:

  • 1 lístkové cesto
  • 125 g bryndze
  • 1 menší zemiak
  • 1 menšiu cibuľku
  • 1 žĺtok na potretie
  • sezamové semienka na posypanie
slané koláčiky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Postup prípravy bryndzových koláčikov:

  • Ako prvé si necháme menší zemiak uvariť v šupke. Zmäknutý a ochladnutý zemiak ošúpeme a v miske ho roztlačíme vidličkou.
  • Následne k nemu pridáme bryndzu a nadrobno nakrájanú cibuľku. Poriadne vymiešame. Podľa chuti môžeme dochutiť soľou, korenín či bylinkami.
  • Keď máme plnku hotovú, rozvaľkáme si natenko lístkové cesto a rozkrájame ho na rovnako veľké štvorčeky, asi 5x5 centimetrov veľké.
  • Na polovicu štvorčekov poukladáme plnku. Postačí jedna malá lyžička bryndzovej plnky.
  • Do druhej polovice štvorčekov urobíme zárezy a postupne nimi začneme prikrývať štvorčeky s plnkou.
  • Okraje poriadne zatlačíme. Pripravené koláčiky poukladáme na plech s papierom na pečenie.
  • Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.
  • Bryndzové koláčiky pečieme pri teplote 180 °C dozlatista asi 15 až 18 minút.
  • Po miernom ochladnutí môžeme podávať. Dobrú chuť!

TIP: Do náplne koláčikov pokojne pridajte napríklad trochu opečenej nadrobno nakrájanej slaninky, jarnú cibuľku alebo pažítku. 

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
7 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

09.05.2020 06:37

Naozaj rýchle a chutné!

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

12.05.2020 22:28

SUPER, v obchode je práve májová bryndza.

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

01.06.2020 23:41

Tak toto by u nás zmizlo rýchlosťou blesku :)

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

06.10.2020 09:17

skutočná mňamka ,musím vyskúšať.

Vaše meno:

Martina Begalova

Martina Begalova

23.11.2020 16:55

recept je fajn aj tá chuť, len keby to cesto bolo ľahšie stráviteľné...

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

29.12.2020 21:36

sú veľmi dobre

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

25.07.2023 05:45

Je výborný manželka ho robieva

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE