Tekvicové fašírky s cviklovým šalátom – chutný jesenný obed podľa Zuzky Vačkovej

Tekvicové fašírky s cviklovým šalátom

Jeseň je obdobím plným farieb a chutí, kedy nás príroda obdarúva bohatou úrodou sezónnych plodov. Na pultoch trhov a obchodov sa stretávame s tekvicami rôznych tvarov, sladkými cviklami, chrumkavými jablkami či orechmi, ktoré sú dokonalým základom pre množstvo lahodných pokrmov. Jesenné suroviny nielenže skvelo chutia, ale sú aj výživné a podporujú naše zdravie v období, keď potrebujeme posilniť imunitu. Ich využitie v kuchyni je nespočetné, od polievok a koláčov až po zdravé hlavné jedlá.

Tekvica hokkaido a cvikla sú neodmysliteľnou súčasťou jesenných receptov. Tekvica je výnimočne univerzálna, jej sladkastá chuť sa hodí do slaných i sladkých jedál. Obsahuje množstvo vlákniny, vitamínov a minerálov, pričom je zároveň nízkokalorická. Na druhej strane, cvikla je známa svojimi detoxikačnými účinkami, bohatým obsahom antioxidantov a železa, čo ju robí ideálnou surovinou na podporu zdravia.

Dnes sme pre vás pripravili inšpiráciu na jedlo, ktoré je nielen zdravé, ale aj neuveriteľne chutné. Tekvicové fašírky s cviklovým šalátom sú skvelým nápadom na obed alebo večeru, ktorá vás zasýti bez pocitu ťažkosti. Tento recept je plný sezónnych ingrediencií, ktoré podporia vaše zdravie a zároveň rozmaznajú vaše chuťové poháriky.

Hlavnou hviezdou tohto receptu je práve tekvica hokkaido a cvikla – dve nenahraditeľné suroviny jesennej kuchyne. Tekvicové fašírky sú chrumkavé, jemne ochutené majoránkou a cesnakom a pripravené v rúre bez použitia oleja, čo ich robí ideálnymi aj pre tých, ktorí si strážia líniu. Lahodný cviklový šalát s jemne pikantnou zálievkou zase krásne doplní toto jedlo a pridá mu svieži a zdravý nádych.

Pripravte si túto dobrotu podľa receptu známej moderátorky Zuzky Vačkovej! Tento jednoduchý a rýchly recept je ideálny na jesenné dni, keď chcete niečo zdravé, sezónne a výnimočne chutné. Stačí vám pár základných surovín a chuť objavovať nové kombinácie. Vyskúšajte tento zdravý pokrm a nechajte sa inšpirovať jeseňou na tanieri!

Suroviny na tekvicové fašírky:

  • tekvica Hokkaido
  • 2  vajca
  • ovsené vločky
  • majoránka
  • soľ
  • cesnak

Suroviny na cviklový šalát:

  • 2 cvikly
  • soľ
  • olivový olej
  • ľadový šalát (zmes  šalátov)
  • rukola
  • olivový olej 
  • dijonská horčica so zrniečkami
  • cesnak
  • čili papričky

Ako si pripraviť chutný jesenný pokrm podľa Zuzky Vačkovej

Ako prvé si najemno nastrúhame tekvicu aj so šupkou. V miske k nej pridáme vajíčka a ovsené vločky. Ochutíme majoránkou, soľou a pretlačeným cesnakom. Dobre premiešame a necháme postáť aspoň 30 minút. Potom zo zmesi pripravíme fašírky, ktoré poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 °C dozlatista asi 45 minút.

Medzitým si pripravíme si šalát. Cviklu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a zabalíme do alobalu. Upečieme domäkka v rúre alebo teplovzdušnej fritéze. Po ochladnutí ju ošúpeme a nakrájame na kocky. Do misky dáme nakrájanú listovú zeleninu a rukolu a pridáme kocky cvikly. Pripravíme si zálievku na šalát zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, pretlačeného cesnaku a nakrájanej čili papričky. Dobre premiešame a drengom ochutíme šalát.

Na tanier si naservírujeme upečené chrumkavé tekvicové fašírky, porciu lahodného šalátu a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.