Banány plnené čokoládou v lístkovom ceste – jednoduchý, no výborný dezert od Kvetky Horváthovej

recept na banány plnené čokoládou v lístkovom ceste

Pripravujete z lístkového cesta radšej slané dobroty, alebo sladké maškrty? Dalo by sa povedať, že s lístkovým cestom sa dá priam čarovať a nech už nájdeme doma akékoľvek suroviny, dá sa z neho vykúzliť vždy niečo úžasné. Pre slané dobroty možno voliť rôzne druhy zeleniny, šunky, salámy, rôznorodé syry, ale napríklad aj pesto. Do sladkých pochúťok sa zase hodí ovocie, džemy, čokoládové či orechové nátierky a mnohé iné. 

Priprajte si aj: Toto sú najlepšie sladké recepty z lístkového cesta! Ktorý vyskúšaš?

Ak ale patríte k tým, ktorí si radšej vychutnávajú lístkové cesto na sladko, máme dnes pre vás jeden tip. A o to viac vás nadchne, ak patríte k fanúšikom kombinácie banánov a čokolády. Čo by ste povedali na banány plnené čokoládou zabalené v lístkovom ceste a upečené do zlatista? 

Po zahryznutí vás prekvapí krehké cesto, pečený banánik a hlavne rozpustená čokoláda. To skrátka musíte ochutnať! S týmto receptom sa na sociálnych sieťach podelila obľúbená moderátorka Kvetka Horváthová. Vyskúšate jej banány v lístkovom ceste aj? Dajte vedieť, ako vám chutili. 

Pozri aj: Recept na rýchly koláč frangipane s jahodami a rebarborou podľa Adriany Polákovej

Na banány plnené čokoládou v lístkovom ceste 

Suroviny:

  • 6 banánov
  • čokoládu
  • 2 lístkové cestá (2x275 g)
  • 1 vajíčko na potretie
  • práškový cukor na posypanie

Postup prípravy banánov v lístkovom cestíčku:

Z banánov si urobíme akési misky, aby nám vzniklo miesto pre čokoládu. Strednú časť vyrežeme a vzniknutý priestor naplníme čokoládou. Použiť možno čokoládové lupienky, alebo aj klasickú čokoládu nakrájanú na malé kúsky. 

Lístkové cesto si narežeme na asi 1 až 2 cm hrubé pásy, ktorými budeme následne opatrne obmotávať naplnené banány. Banány zabalené do lístkového cesta dáme na plech s papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. 

Pripravte si aj: Jednoduchý dezert z lístkového cesta s mascarpone krémom a jahodami podľa Kvetky Horváthovej

Dezert pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút. Zlatisté banány v lístkovom ceste necháme chvíľku ochladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ďalšie recepty z lístkového cesta, ktoré budete miľovať:

Šťavnatá maková štrúdľa plná višní z lístkového cesta

Recept na škoricové rollo z lístkového cesta

Škoricové slimáky z lístkového cesta – len jedna dávka stačiť nebude

Bleskové čokoládové taštičky z lístkového cesta

Jednoduché a rýchle broskyňové taštičky z lístkového cesta

Jablkový závin z lístkového cesta: Prídu si z neho pýtať aj susedia

Mini škoricovo-jablkové taštičky z lístkového cesta

Jahodové galetky z lístkového cesta: S vanilkovým krémom i zmrzlinou

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/kvetkah

Aktualizovaný článok: 17.11.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Marta Kendrová

Marta Kendrová

18.11.2024 19:50

Určite vyskúšam

Vaše meno:

Martina Hajdučková

Martina Hajdučková

18.11.2024 19:51

Super nápad

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.