Téma kúpeľne: Zrkadlo alebo zrkadlová skrinka?

zrkadlo alebo zrkadlová skrinka

Podobne ako sa rieši, či do kúpeľne zaobstarať vaňu alebo sprchu, je témou, či siahnuť po zrkadle alebo zrkadlovej skrinke. Obe riešenia majú svoje pozitíva a svoje úskalia. Aké otázky si položiť pri rozhodovaní?

Odporúčame:  Vetranie a čistenie kúpeľne - prečo je dôležité? O tomto ti nik nepovie!

Koľko miesta na zrkadlo máte?

Starostlivo zmerajte priestor určený pre zrkadlo. Zatiaľ čo zrkadlo sa najčastejšie umiestňuje 15–20 cm nad hranu umývadla, zrkadlová skrinka visí vyššie. To môže byť problém, ak sú v domácnosti osoby menšieho vzrastu, prípadne osoby, kde je výškový rozdiel väčší. V zrkadle by sa totiž mala odrážať aj

Časť hrudníka, nielen celá tvár. Zrkadlá do kúpeľne taktiež ponúkajú oveľa viac možností z hľadiska rozmerov. Môžete sa doslova pohrať s atmosférou a dopriať si originálnu verziu. Nemusíte totiž kupovať len jedno! A dokonca ani dve rovnaké! Zrkadlo v kúpeľni navyše nemusí visieť iba nad umývadlom. Je dobré si uvedomiť, že zrkadlo priestor opticky zväčšuje, prehlbuje, presvetľuje a dodáva mu iskru.

Vyskúšaj:  Kúpeľňa vo vidieckom štýle: Inšpiruj sa týmito neodolateľnými tipmi!

Zrkadlo v kúpeľni
Depositphotos

Akú atmosféru chcete vytvoriť?

Výber vhodného zrkadla do kúpeľne je dôležitý, pretože býva posledným kúskom, ktorý podporí celkový vzhľad miestnosti. Výber teda nepodceňujte, a hlavne prispôsobte tomu, aké ladenie má kúpeľňa mať. Zrkadlo opäť dáva viac možností, ako sa s atmosférou pohrať. Zatiaľ čo zrkadlové skrinky sú určitým spôsobom štýlovo a tvarovo limitované, zrkadlá do kúpeľne ponúkajú viac tvarových možností. Vedľa klasického obdĺžnika môžete získať aj zrkadlá okrúhle, oválne alebo atypických tvarov. Pohrať sa môžete navyše s rámom zrkadla, prípadne voliť variant bez rámu.

Čo od zrkadla očakávate?

Samozrejme dobrý odraz, ale čo viac? Sústreďte sa napríklad na osvetlenie. Ako skrinky, tak zrkadlá bývajú osvetlené buď zhora alebo zo strán. Svetlá v oboch prípadoch môžu byť buď samostatné alebo zabudované v zrkadle. Zrkadlá do kúpeľne však ponúkajú aj varianty, kedy je osvetlený celý obvod, prípadne je zrkadlo efektne podsvietené! Pomocou osvetlenia môžete vytvoriť špecifickú atmosféru. Moderné produkty umožňujú prepínať medzi rôznou farebnosťou svetla, prípadne majú k dispozícii funkciu stmievania. Veľa výrobkov má navyše zabudované aj odhmlievacie funkcie. Pre dokonalé ošetrenie voľte také varianty, ktorých súčasťou je aj zväčšovacie, kozmetické zrkadlo.

Zaujme ťa:  AKo často upratovať kúpeľňu? Odpoveď odborníkov ťa prekvapí

Zrkadlová skrinka v kúpeľni
Depositphotos

Zrkadlá a malé kúpeľne?

Majitelia menších kúpeľní často siahajú po zrkadlovej skrinke. Hlavným argumentom je úložný priestor, ktorý ponúka. Výsledkom však paradoxne môže byť zahltený priestor, ktorý miestnosť opticky aj fakticky zaťaží. Alternatívnym riešením je staviť na podumývadlovú skrinku so zásuvkami, kde môžete aj pomocou organizérov ľahko a prehľadne umiestniť každodenné kozmetické potreby. Zubné kefky je možné umiestniť do elegantných nádob inštalovaných na stene, prípadne na poličku pod zrkadlom. Malá kúpeľňa sa totiž efektne zväčší, pokiaľ sem umiestnite väčšie zrkadlo, nie veľkú skrinku.

TIP pre vašu spokojnosť

Vždy vyberajte také produkty, ktoré sú určené pre kúpeľňové prostredie. To je totiž veľmi špecifické a vybavenie musí zvládnuť nielen každodennú vlhkosť, priamy kontakt s vodou, ale aj s nečistotami či chemickými látkami (aj tých, ktoré máme na koži alebo sú obsiahnuté v kozmetike).

Zdroj úvodnej fotky: etonastenka / stock.adobe.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE