TEST: Maska zo zeleného ílu Argital - Argiltubo

Vyrovnáva podráždenie, regeneruje pleť, lieči akné, ekzém, lupienku, kŕčové žily, metličky, hojí ranky, vyhladzuje vrásky, strie, pomáha pri bolestiach svalov, uľavuje od bolesti, vyhladzuje pleť. Toto je len útržok toho, čo všetko dokáže Argital. Maska zo zeleného ílu je ako stvorená pre citlivú a problematickú pleť. Naviac je univerzálna, pretože ju viete použiť ako prírodný prípravok na tvár, telo aj vlasy. V jednom balení tak získate všestranného pomocníka pre akýkoľvek problém. Zrejme si po prečítaní testu poviete to isté, čo som si povedala ja: "Prečo som ho neobjavila skôr?"

Bude sa ti páčiť: Nebojíš sa experimentovať? Vyskúšaj, ako chutí divoká čierna ryža!

zelený íl

Zdroj: Shutterstock®

Zelený íl sa historicky už dlhé roky používa v kozmetike a na liečbu rôznych problémov a tak sa už celkom pravidelne objavuje aj ako súčasť komerčných pleťových masiek. Odborníci jasne tvrdia, že zelený íl je prospešný pri odstraňovaní nečistôt a sťahovaní pórov, tónovaní pokožky, exfoliácii odumretých kožných buniek a znižovaní zápalu a odstraňovaní akné. Môže sa použiť napríklad aj ako celotelové ošetrenie na zmäkčenie suchej a zhrubnutej kože. 

Všetky prírodné íly, vrátane toho zeleného, majú jeden hlavný účel, ktorým je vysať všetky nečistoty prilepené na našej pokožke. Všetky nepríjemnosti vrátane kožného mazu, odumretých buniek, špiny a baktérií vytiahne a odnesie preč z našej kože. Takisto je aj super detoxikačný. Má v sebe negatívne nabité ióny, ktoré priťahujú a neutralizujú pozitívne nabité častice, ktoré sa nachádzajú práve v toxínoch, ťažkých kovoch a nečistotách. Íl sa aktivuje v momente, keď je zmiešaný s vodou alebo akoukoľvek inou tekutinou. 

A tak máte na výber z dvoch možností. Buď si kúpite hotovú masku, ktorú som napríklad testovala ja alebo si môžete kúpiť zelený íl vysušený slnkom a masku si vyrobiť sami. Kreativite sa v tomto prípade medze nekladú.

Pozri aj: Matcha čaj: Až desaťnásobne účinnejší, než klasický zelený!

zábal zo zeleného ílu

Zdroj: Shutterstock®

Zázrak na všetko?

Ja som si popravde ani nevedela vybrať ako a na čo chcem masku Argital použiť. Využití je totiž toľko, že by som si na ňu pokojne mohla vyhradiť celý deň. Predtým, ako som vedela, ako používať zelenú masku, bola som v neustálom stave pochybností, pokiaľ ide o nečistoty, ktoré sa nachádzali na mojej pokožke. Nevedela som či som sa ich dostatočne zbavila používaním micelárnych vôd, pleťových mliek či iných čistiacich produktov. Hoci som ich používala pravidelne, mala som pocit, že na mojej pleti neustále niečo sedí. Naviac teplé počasie je tu a my predsa jednoznačne chceme vyzerať sviežo a zdravo. Nakoniec som prekvapivo našla útechu v náručí zeleného ílu a masky Argital, po ktorej naozaj cítite pocit čistoty a sviežosti. Táto maska úplne zmenila môj pohľad na každodennú čistiacu rutinu. 

ARGITAL maska ​​zo zeleného ílu ARGILTUBO je revitalizačná pleťová a telová maska ​​so zeleným ílom, čistým olejom z boráku, esenciálnym olejom z levandule a extraktom z prasličky a nechtíka. Už len pri pohľade na slovo praslička počujem moju mamu, ako mi neustále hovorí, že praslička je výborný liek na všetko. Naviac tento výrobok nie je testovaný na zvieratách, neobsahuje žiadne konzervačné a syntetické látky, minerálne oleje a GMO. Značka Argital ma vegánske zloženie (až na pár produktov, ktoré obsahuju včelí vosk).

A v čom je ARGILTUBO tak výnimočná? Kremík obsiahnutý v prasličke pomáha zvýšiť krvný obeh v pokožke a omladzuje ju. Azulén obsiahnutý v extrakte z nechtíka lekárskeho má protizápalové, sťahujúce, protiplesňové a antiseptické vlastnosti. Esenciálny olej z levandule osviežuje a chráni pleť a poskytuje svoju príjemnú vôňu. No a na záver rastlinný olej zo semien boráku je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny, pokožku vyživuje a chráni pred voľnými radikálmi, ktoré sú hlavnou príčinou predčasného starnutia pleti a tvorby vrások.

Odporúčame: Exotické liči si určite zamiluješ! Je chutné a plné vitamínov

ílový zábal

Zdroj: Shutterstock®

Okrem všetkých pozitív, ktoré by som tu rozpísala o maske Argital, mám pre vás aj jednu radu. Nájdite si kvalitný čas pre svoje telo. Ja som to pôvodne chcela oklamať a myslela som si, že mi občas postačí nejaké to čistenie a sem tam maska ale opak je pravdou. Keď som začala pravidelne používať napríklad aj masku Argital, moje telo začalo pomaly ale isto reagovať. Len treba byť samozrejme opatrný. Netreba masku nechávať na svojej pokožke príliš dlho, najmä ak sa jedná o tvár.

V prípade mojej citlivej pleti mi stačilo pár minút a masku som si zmyla v okamihu, ako som začala vidieť, že sa kraje už menia a že maska postupne schne. Takéto masky majú totiž tri fázy. Najskôr je tu vlhká fáza, kedy vaša pokožka do seba vpije prospešné minerály. Nasleduje suchšia fáza, ktorá stimuluje prietok krvi a maska sa postupne ochladí a zmršťuje. Na záver prichádza suchá fáza, ktorá odvádza vlhkosť z povrchu vašej pokožky a spôsobuje v niektorých prípadoch jej dehydratáciu alebo podráždenie. Takže ak máte veľmi suchú pokožku, odporúčam sledovať priebeh na vašej pokožke počas použitia masky a riadiť sa podľa pocitu. Následne sa vám vaše telo odvďačí v podobe hladkej, jemnej, pružnej a vyživenej pokožky. 

Malý tip: Niektorí fanúšikovia masky Argital ju dokonca používajú aj pri ekzéme či v boji s celulitídou. A kto by sa predsa nechcel zbaviť týchto nepriateľov?

Ak neviete ako na to, určite nezabudnite zájsť do Piešťan. Dievčatá z Organila vám poradia priamo v ich salóne alebo aj v e-shope. Okrem prvého prírodného kaderníctva v Piešťanoch onedlho nájdete aj kozmetický salón, ktorý bude navyše ponúkať zábaly a masáže, pričom sa bude pracovať výlučne kozmetikou Argital. :)

Viac informácií nájdete na www.organila.com

Argiltubo Argital

Zdroj: Shutterstock®

1 komentár
Helena Zobková

Helena Zobková

11.06.2018 11:27

Zbystrila som pozornosť nakoľko kŕčové žily, metličky ma začali trápiť. Nebolia, ale táto chýba krásy ma riadne mrzí. :(

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE