S príchodom teplejších dní sa zeleninové jedlá objavujú na našich tanieroch častejšie.
Miestne obchody s ovocím a zeleninou ponúkajú pestrejší výber kvalitných surovín, čím sa jedlo stáva výživnejším a chutnejším.
Recept na plnené tortilly je skvelou inšpiráciou ako využiť čerstvý špenát alebo medvedí cesnak vo vašej kuchyni.
Ingrediencie:
- 100 g slaniny Bacon Mecom Premium
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g tvrdého syra
- 2 tortilly
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Čerstvý špenát prepláchneme v studenej vode a dáme na jednu minútu do vriacej vody (v jarnom období môžeme namiesto špenátu použiť medvedí cesnak).
Potom špenát precedíme a pokrájame na menšie kúsky. Na troche oleja opražíme slaninu s nadrobno pokrájaným cesnakom a pridáme špenát. Všetko premiešame, osolíme, okoreníme a náplň do tortilly je hotová.
Nakoniec opečieme tortilly z každej strany, naplníme špenátovou náplňou, posypeme nastrúhaným syrom a zabalíme do rolky. Podávať môžeme s čerstvou zeleninou alebo dressingom.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk