Trik pre extrémne rýchle vychladenie piva – stačí 5 minút a môžeš si vychutnať obľúbený nápoj

rýchle vychladenie piva

Horúce letné dni často lákajú na vychladené drinky, ktoré nám prinášajú osvieženie a radosť. Pre mnohých sú ideálnou voľbou rôzne limonády, ľadové čaje alebo ovocné šťavy. No pre niektorých je dokonalým letným osviežením dobre vychladené horkasté pivo. Pivo je nielen osviežujúce, ale je aj skvelým spoločníkom pri letných grilovačkách. A tí menší pivári si, samozrejme, môžu pochutnať aj na radleroch, teda kombinácii horkého piva a sviežej sladkej limonády.

Či už obľubujete tradičné pivá alebo ich ovocné alternatívy, isto ste sa stretli s touto jednou nepríjemnou situáciou. Už sa vám niekedy stalo, že ste doma dostali chuť na pivo, ale zistili ste, že nie je v chladničke? V takýchto situáciách môže byť sklamanie veľké, najmä keď sa tešíte na chladený nápoj po dlhom a horúcom dni. A teplé pivo teda rozhodne nie je to pravé orechové. No čakanie na vychladenie piva v chladničke zároveň môže trvať príliš dlho. Čo robiť?

Našťastie, existuje jednoduchý a rýchly spôsob, ako vychladiť pivo, a to s použitím vecí, ktoré už máte doma. Nemusíte byť odborníkom ani vlastniť špeciálne vybavenie. Stačí nasledovať niekoľko jednoduchých krokov. Ak chcete zistiť, ako rýchlo a efektívne vychladiť pivo pomocou bežne dostupných vecí, čítajte ďalej. Nižšie v článku vám prezradíme tento skvelý trik, ktorý musíte poznať.

Odporúčame: Najbohatšie deti na svete: Milionármi ešte pred prvým legálnym pivom!

Depositphotos

Ako vychladiť pivo za 5 minút?!

Chladenie piva v chladničke trvá príliš dlho a nikto nechce čakať hodiny, kým si môže dopriať svoj obľúbený drink. Našťastie, existuje skvelý trik, ktorý vám umožní vychladiť pivo rýchlo a efektívne, aby ste si ho mohli vychutnať v priebehu niekoľkých minút.

Najúčinnejší a najrýchlejší spôsob chladenia piva zahŕňa kombináciu ľadu, vody a soli. Tento trik je jednoduchý a efektívny, takže ho môže zvládnuť každý doma. 

  • Stačí naplniť veľkú nádobu alebo vedro vodou a ľadom. Kombinácia ľadu a vody je oveľa účinnejšia ako samotný ľad, pretože voda lepšie prenáša teplo. Ľadové kocky obklopené vodou dokážu obaliť fľaše alebo plechovky zo všetkých strán, čo urýchľuje proces chladenia.
  • Následne treba pridať do tejto zmesi dostatok soli a následne do nej ponoriť plechovky alebo fľaše s pivom. Soľ zníži teplotu vody pod bod mrazu, čím umožní rýchlejšie chladenie piva. Jemným miešaním vody každých pár minút urýchlite prenos tepla medzi pivom a studenou vodou. Pri plnom ponorení piva do osolenej ľadovej vody dochádza k maximálnemu kontaktu medzi chladnou tekutinou a povrchom piva, čo zabezpečuje rovnomerné a rýchle chladenie.

Po piatich minútach bude vaše pivo príjemne studené a pripravené na pitie. Tento trik je ideálny nielen pre nečakané návštevy, ale aj pre letné párty a grilovačky, keď potrebujete rýchlo a efektívne vychladiť väčšie množstvo nápojov. Vďaka tejto metóde už nikdy nebudete musieť čakať na vychladené pivo a môžete si užiť letné osvieženie kedykoľvek budete chcieť.

Na čo pri tomto triku myslieť: 

  • Použite drvený ľad: Drvený ľad má väčšiu plochu v kontakte s vodou a pivo sa tak ochladí rýchlejšie.
  • Uistite sa, že nádoba je dostatočne veľká: Pivo musí byť úplne ponorené a mať dostatok priestoru na miešanie.
  • Použite dostatočné množstvo soli: Nebojte sa pridať väčšie množstvo soli, aby ste dosiahli čo najnižšiu možnú teplotu vody.

Extra TIP: Skúste to s mokrou servítkou

Predsa len vám jeden trik ešte ponúkneme. Ak nemáte doma dostatočné množstvo ľadu, skúste to takto. Namočíte servítku do studenej vody a obalíte ňou plechovku alebo fľašku piva. Následne dáte do mrazáku. Balenie piva do mokrej servítky pred umiestnením do mrazáku je skvelý trik, pretože vlhká servítka urýchľuje proces chladenia. 

Keď sa mokrá servítka odparuje, odoberá teplo z plechovky alebo fľaše piva, čo vedie k rýchlejšiemu ochladeniu nápoja. Navyše, keď je pivo v mrazáku, mokrá servítka umožňuje rovnomerné rozloženie chladu po celom povrchu plechovky alebo fľaše, čím sa dosiahne efektívnejšie a rýchlejšie chladenie. 

Tento jednoduchý trik môže zaistiť, že vaše pivo bude pripravené na konzumáciu oveľa skôr, než keby ste ho vložili do mrazáku bez akejkoľvek prípravy. Obvykle postačí pivu 10 až 15 minútový pobyt v mrazničke a je pripravené na degustáciu. 

Anketa: Patríš k fanúšikom piva?

Odpovedalo 0 ľudí

0%
0%
0%
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE