Tohtoročná sezóna grilovania sa síce pomaly, ale isto blíži ku koncu, no ešte nám niekoľko príjemných dní na rozpálenie grilu určite zostáva. Ak však nejete mäso alebo živočíšne výrobky, grilovanie sa môže zdať ako zlý vtip. Vegánske barbecue je však podľa šéfkuchárov rovnako dobré ako to, ktoré si užívajú mäsožravci. Dôležité je len poznať návod na správne grilovanie a tiež vegánske ingrediencie vhodné na gril, ktoré si zamilujú dokonca aj tí, čo mäso jedia.
Nie je to len o mäse
Keď sa povie grilovačka, po hlave nám behajú naložené kuracie prsia či krídelká, steaky a tiež marinované rebierka. Nuž, asi sa zhodneme na tom, že správna marináda je pri grilovaní veľmi podstatná, nie však len v súvislosti s mäsovými výrobkami. Aj rastlinné potraviny sú vhodné na grilovanie, čo vám potvrdí každý odborník. A presne o tom je naša galéria, ktorá odhalí hneď niekoľko ingrediencií vhodných na gril a zároveň vhodných aj pre vegetariánov a vegánov. Rozpáľte gril, ideme na to!
Odporúčame: Dbáš na udržateľnú domácnosť? Každá eko kúpeľňa potrebuje tieto veci!
Galéria: Ingrediencie na vegánsku grilovačku
Karfiolové steaky
Prečo jesť karfiol vám azda pripomínať nemusíme. Je veľmi zdravý a zasýti. Ak ho navyše narežete na hrubšie pásy, bude na grile pripomínať steaky. A tá chuť! Nenechajte si to ujsť, a to aj keď vegánmi nie ste.