Zbavte sa zastaralých predstáv, že hlavné jedlo má pozostávať výhradne z mäsa. Isteže, je chutné a sýte. Ale rovnako zasýtiť vás dokáže aj zelenina a povedzme si na rovinu, je rozhodne aj o čosi zdravšia. Zároveň jej príprava je obvykle jednoduchšia, rýchlejšia a bez krvi. Ponúkame vám tri rýchle recepty, ktorých príprava aj spolu s varením vám nezaberie viac ako 30 minút. Sú zároveň chutné a zasýtia vás aj na niekoľko hodín.
Mrkvový krém s chipsami
Ingrediencie: cca 500 g mrkvy, 2 ks 250 ml šľahačkovej smotany, 1 menšia cibuľa, kurací vývar, maslo, bylinková soľ, petržlenová vňať
Postup: Na masle podusíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme plátky mrkvy a dusíme. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Potom polievku rozmixujeme pridáme cca 1 a pol šľahačkovej smotany. Zo zvyšnej surovej mrkvy si nastrúhame chipsy, ktoré opečieme na panvici. Polievku dochutíme soľou, podávame zdobené mrkvovými chipsami, čerstvou petržlenovou vňaťou a zvyškom šľahačkovej smotany.
Skús aj: Hovädzie mäso so zeleným hráškom a kuskusom pre najmenších
Cestoviny s hráškom
Ingrediencie: mrazený hrášok, špagety alebo iné obľúbené cestoviny, bylinková soľ, maslo, parmezán, strúhaná citrónová kôra, 4 strúčiky cesnaku
Postup: Plátky cesnaku opražíme na masle, pridáme hrášok a dusíme do mäkka. Ochutíme citrónovou kôrou a bylinkovou soľou. Zmiešame s uvarenými cestovinami, posypeme parmezánom a podávame.
Odporúčame: Ľahká cviklová nátierka, ktorú si zamilujú aj deti
Syrovo-špenátové tortilly
Ingrediencie: tortilly,čerstvé špenátové listy, huby, napríklad šampiňóny, cibuľa, avokádo, čierne olivy, olej, aspoň dva druhy tvrdého syra
Postup: Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme huby a dusíme. Na záver pridáme špenátové listy a ešte chvíľku povaríme. Zmesou naplníme tortilly, pridáme strúhaný syr, tortilly zvrchu potrieme trochou oleja a na krátko (cca 4 minúty) dáme zapiecť do rúry. Pred podávaním naplníme tortilly ešte olivami a avokádom.