Žena z Texasu sa zapísala do Guinnessovej knihy rekordov – túto časť tela má najširšiu na svete!

najširší jazyk na svete

Guinnessova kniha rekordov je jednou z najznámejších publikácií na svete. Každoročne zhromažďuje a dokumentuje najneobyčajnejšie úspechy ľudí, zvierat a dokonca aj prírodných javov. Od najvyšších stavieb, cez najrýchlejšie časy, až po najväčšie zbierky, táto kniha oslavuje jedinečné schopnosti a extrémne vlastnosti, ktoré vyvolávajú úžas a obdiv po celom svete. Každý zápis v knihe predstavuje výnimočný príklad ľudskej vynaliezavosti, odvahy alebo jednoducho genetického zázraku.

Jedným z posledných zápisov, ktorý vzbudil pozornosť, je príbeh ženy z Texasu, ktorá získala prvenstvo v mimoriadne netradičnej kategórii. Táto žena sa dokázala zapísať do histórie tým, že jej jedna časť tela je najširšia spomedzi všetkých žien na svete. Jej úžasná fyzická vlastnosť je natoľko výnimočná, že ju Guinnessova kniha rekordov ocenila ako absolútne jedinečnú.

Tento rekord jednoznačne dokazuje, že ľudské telo môže mať nespočetné množstvo fascinujúcich a neočakávaných foriem. Práve tieto netradičné a nepredvídateľné rekordy sú tým, čo robí Guinnessovu knihu rekordov takou populárnou a zároveň aj inšpirujúcou.

Príbeh tejto Texasky je dôkazom, že v Guinnessovej knihe rekordov nájdeme nielen úspechy, ktoré prekonávajú hranice ľudských možností, ale aj tie, ktoré oslavujú rôznorodosť a jedinečnosť ľudského tela. Tento rekord je jasným príkladom toho, že každý môže byť výnimočný svojím vlastným spôsobom, bez ohľadu na to, aké nečakané či nezvyčajné to môže byť. A čím sa teda žena z Texasu zapísala do zbierky rekordov?

Žena s najširším jazykom na svete

Brittany Lacayo z Texasu je novou držiteľkou svetového rekordu a je zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov. A vďačiť za to môže práve svojmu jazyku. Tento rekord pritom donedávna patril Američanke Emily Schlenker, ktorá mala prvenstvo pre najširší ženský jazyk sveta neuveriteľných desať rokov, a to už od svojich tínedžerských čias.

Nová držiteľka rekordu za netradične širokú časť ľudského tela, Brittany Lacayo, pracuje ako právnička. Podľa jej slov sa svojím unikátnym jazykom nikdy nechválila, práve naopak. Nikdy na extra široký jazyk neupozorňovala a nehovorila o ňom. No v rodine žarty o väčšom jazyku počúvala už odmalička. 

Odporúčame: Pozor na predávkovanie ibuprofénom – následky sú hrôzostrašné!

Jazyk s väčšou šírkou než dĺžkou

Jazyk Brittany Lacayo meria v najširšej časti presne 7,9 cm, čo môžeme prirovnať napríklad k platobnej karte. Jej jazyk je pritom až o 2,5 centimetra širší než dlhší, keď sa dĺžka meria od špičky po stred uzavretej hornej pery. 

Veľkosť 7,9 centimetra je priemerná dĺžka úplne celého jazyka ženy. No jazyk Texasanky je takto široký. Jazyk predchádzajúcej držiteľky rekordu Emily Schlenker pritom na šírku meral 7,33 centimetra, čiže Brittany v tomto smere predbehla svoju predchodkyňu o približne pol centimetra. 

Novej držiteľke svetového rekordu za najširší ženský jazyk gratulujeme. Čo na tento rekord hovoríte vy?

A ak sa pýtate, ako široký je najširší mužský jazyk, odpoveď je 8,8 cm. Tento rekord drží Američan Brian Thompson.

Predchádzajúca držiteľka rekordu za najširší ženský jazyk Emily Schlenker:

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/guinnessworldrecords, www.guinnessworldrecords.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE