Ako opticky predĺžiť nízku postavu? Toto sú najlepšie triky!

Ako opticky predĺžiť nízku postavu

Presne tak, nie každému je dopriata úplne vysoká postava, ale to vôbec nevadí! Vďaka niekoľkým jednoduchým trikom môžete opticky predĺžiť svoju siluetu a získať tak pár centimetrov navyše, aj keď ich v skutočnosti nemáte. V dnešnom článku vám prezradím tie najlepšie overené módne triky, ktoré vám pomôžu vyzerať vyššie. Venujte im o niečo zvýšenú pozornosť a, ani neviete ako, zrazu dosiahnete ohromujúci efekt!

5 tipov, ako opticky predĺžiť nízku postavu

TIP č. 1 - Stavte na opasky

Opasky sú skvelým doplnkom, ktorý vám môže výrazne pomôcť. Nízke postavy často bojujú s optickým skracovaním nôh, no pomocou správneho zvýraznenia línie pásu môžete túto nevýhodu jednoducho obísť. Opasok pomôže vytvoriť dojem, že vaše nohy sú dlhšie. Ideálne je zvoliť opasok, ktorý bude kontrastovať s oblečením a upriami pozornosť na stred tela. Čím výraznejší pás, tým viac sa bude zdať, že vaša postava je vyššia a štíhlejšia.

Tip na styling: Zastrčte top do nohavíc alebo sukní a pridajte štýlový opasok. Tento trik funguje perfektne najmä s nohavicami s vysokým pásom (viac o tom nižšie).

Inšpirujte sa: 5 trendy materiálov tohtoročnej jesene: Zahaľte sa do úpletu či denimu

Alexia Charpin
INSTAGRAM / @alexcrpn

Hanna Schönberg
INSTAGRAM / @hannaschonberg

TIP č. 2 - Monochromatický look

Jednoduchý, no efektívny trik, ktorý nikdy nesklame - monochromatický look. Čo to vlastne znamená? Ide o kombináciu oblečenia v jednej farbe alebo odtieňoch tej istej farby. Takéto ladenie farieb vytvára súvislú líniu, ktorá predlžuje postavu a dodáva jej eleganciu. Monochromatické outfity zjemňujú prechody medzi jednotlivými časťami oblečenia, čím sa dosahuje ilúzia vyššej postavy. Tento efekt ešte znásobíte, ak zvolíte tmavšie odtiene, ako sú čierna, tmavomodrá alebo sivá, ktoré majú zoštíhľujúci efekt.

Tip na styling: Skúste si obliecť celý outfit v jednej farbe, napríklad tmavomodrú blúzku s nohavicami v rovnakom tóne, alebo kombinujte odtiene béžovej a bielej. Dôležité je, aby jednotlivé kúsky oblečenia nevytvárali ostré kontrasty, ktoré by mohli vizuálne „rozbiť“ líniu tela.

Prečítajte si: Módne tipy pre plnoštíhle ženy – vďaka týmto radám budeš vyzerať vždy perfektne!

Alexia Charpin
INSTAGRAM / @alexcrpn

Hanna Schönberg
INSTAGRAM / @hannaschonberg

TIP č. 3 - Strih je základ!

Nízke postavy si musia dávať veľký pozor na strih oblečenia. Nevyhýbajte sa voľnému oblečeniu, no až príliš veľké a oversize oblečenie má totiž opačný efekt. Namiesto predĺženia postavy môže vytvoriť dojem, že sa v oblečení "stratíte" a tým sa postava ešte viac skráti. Oblečenie by malo vždy dokonale sedieť, aby opticky predĺžilo vašu siluetu. To platí najmä pri nohaviciach. Užšie nohavice obopnú nohy a vizuálne ich predĺžia, zatiaľ čo široké a voľné nohavice môžu, naopak, skrátiť nohy a vytvoriť nežiadaný objem. Je to iba o správnom stylingu

Tip na styling: Ak preferujete voľnejšie oblečenie, snažte sa ho kombinovať s úzkymi kúskami. Napríklad voľný top skombinujte s úzkymi nohavicami alebo naopak. Takto dosiahnete správnu rovnováhu.

TIP č. 4 - Vysoký pás 

Jedným z najefektívnejších spôsobov, ako predĺžiť nohy a celú postavu, je nosenie nohavíc, sukní a šortiek s vysokým pásom. Vysoký pás totiž opticky predĺži dolnú časť tela a vytvorí ilúziu dlhších nôh. Tento efekt ešte znásobíte, ak zvolíte krátke alebo zastrčené topy, ktoré jasne definujú líniu pásu. Výborne fungujú aj vzory ako vertikálne pruhy alebo iné vzory, ktoré vedú pozornosť zhora nadol.

Tip na styling: Skombinujte nohavice s vysokým pásom s jednoduchým tričkom alebo košeľou zastrčenou do nohavíc. To opticky "zdvihne" pás a predĺži nohy.

Toto neprehliadnite: Ako si vybrať dokonalé dámske sako? Takto budeš vyzerať nadčasovo a šik!

Hanna Schönberg
INSTAGRAM / @hannaschonberg

TIP č. 5 - Špicaté topánky

V neposlednom rade, výber obuvi je tiež veľmi dôležitý pre vytvorenie ilúzie vyššej postavy. Špicaté topánky, najmä lodičky alebo sandále, sú skvelým spôsobom, ako predĺžiť nohy. Špicatá špička totiž vizuálne predĺži nohu. Ak nosíte sukne, šaty alebo šortky, ideálnou voľbou sú topánky v telovej (nude) farbe, ktoré splývajú s farbou vašej pokožky a tým ešte viac predlžujú nohy. Tento efekt funguje perfektne aj na topánkach s odhalenou špičkou, ktoré vám skutočne "pridajú" niekoľko centimetrov na výške.

Tip na styling: Ak chcete opticky predĺžiť nohy v nohaviciach, zvoľte topánky v rovnakej farbe ako vaše nohavice. Napríklad čierne lodičky s čiernymi nohavicami.

Vytvorenie ilúzie vyššej postavy je oveľa jednoduchšie, než by ste si mysleli. O tom svedčia aj tieto spomenuté tipy. S pomocou správnych strihov, opaskov, monochromaticky ladených outfitov a správne zvolených topánok môžete výrazne zmeniť svoju siluetu a vyzerať vyššie, štíhlejšie a rafinovanejšie.

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @hannaschonberg, INSTAGRAM / @leoniehanne

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE