Dnes som navštívila maminku a ona upiekla tento jednoduchý, ale skvelý koláčik.
Tak som si vypýtala od nej recept, aby som sa o neho mohla podeliť aj s vami.
Dá sa pripraviť aj v makovej verzii, len orechy nahraďte mletým makom. Maminka má tiež talent
Budeme potrebovať:
- 2 vajíčka
- 200 g Sweet family kryštálového cukru
- 200 g hladkej múky
- 2 lyžičky sóda bikarbóny
- 200 g mletých orechov
- 2 dl oleja
- 4 dl kyslej smotany
- 4 jablká
- hotová čokoládová poleva
- jedlé posýpky
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Welsh Cakes / Koláčiky z Walesu
Postup prípravy:
Všetky ingrediencie spolu vymixujeme vo väčšej mise a nakoniec primiešame aj nastrúhané jablká. Plech 40 x 28 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou a nalejeme do neho cesto. Pečieme pri 180°C cca 40 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť a potom nanesieme na vrch pripravenú čokoládovú polevu. Posypeme ozdobami a podávame.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Zdravý raňajkový koláčik
Zdroj: www.angiebakes.com