Asi pred mesiacom som zahliadla na internete tip na krupicový koláč.. normálne uvarená krupica v štvorcovej forme, úžasný nápad. Tak som si hneď pomyslela, že ako torta by to bolo fantastické!
Na nejaké detské párty alebo len tak, ako netradičné sladké raňajky v novej forme. Čo vy na to?
Celá príprava aj s chladením zaberie max 3 hodiny a môže sa podávať.
Budeme potrebovať:
- 500 ml mlieka
- 100 g masla
- 100 g Sweet family kryštálového cukru
- 135 g detskej krupice
- 150 g kokosu
- 100 g horkej čokolády
- 160 ml smotany na šľahanie
Odporúčame vyskúšať tiež: Kokosový chia puding s mangom
Postup prípravy:
Malú tortovú formu 18 cm vystelieme papierom na pečenie. Dáme variť mlieko, keď už je teplé, pridáme maslo a cukor, miešame. Ešte predtým ako začne vrieť, pridáme aj krupicu a kokos a stále miešame, až kým hmota úplne nezhustne. Ihneď celú hmotu prelejeme do tortovej formy a nožom uhladíme povrch. Dáme zatiaľ do chladničky. Na polevu si dáme zohriať smotanu na šľahanie, pridáme čokoládu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Odstavíme, necháme trocha vychladnúť a potom nalejeme na vrch krupice.
Odložíme do chladničky na 2 hodiny alebo aj cez noc, podľa trpezlivosti. Pred podávaním mokrým nožom opatrne prejdeme popri okrajoch formy a potom ju odstránime. Ozdobíme a podávame :)
Odporúčame vyskúšať tiež: Jablkovo – orechový koláč
Zdroj: www.angiebakes.com