Čo čítať v októbri 2024 z ponuky vydavateľstva ALBATROS?

knihy novinky október 2024

Október už je v prírode plne farebný jesenným mesiacom a my mu neostaneme nič dlžní ani v našej pestrej žánrovej ponuke kníh. Nebude chýbať detektívka, ale aj horor, história či love story, a nezabudli sme aj na najmenších.

Tip pre vás: Je dobré piť vodu pred jedlom, počas jedla alebo po jedle? Máme odpoveď!

Pohľadom k oblohe

Rebecca Yaros

Bestsellerová autorka New York Times, USA Today a Wall Street Journal Rebecca Yarros vás naučí ako si odpustiť a prežiť život naplno v jej najnovšom románe Pohľadom k oblohe.  Čo má názov knihy spoločné s dvadsaťročnou Paisley „Lee“ Donovanovou, ktorá má choré srdce a je krehkou kvetinkou svojich rodičov, a Jaggerom, sexi kadetom najťažšej leteckej školy, sa dozviete viac v príbehu, ktorý rozbúcha nejedno srdce.

Pohľadom k oblohe, Rebecca Yaros
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Vianočná farma

B. K. Borison

Prečo nemať Vianoce už v októbri? Pri čítaní Vianočnej farmy od B. K. Borison, americkej autorky, to nebude žiadny problém. Stella Bloomová, majiteľka farmy s vianočnými stromčekmi chce zachrániť svoju farmu a aby vyzerala ako romantické miesto, musí požiadať svojho najlepšieho kamaráta Luka Petersa, ktorého dlhé roky tajne miluje, aby sa stal na nejaký čas  kvôli instagramovej súťaži  jej snúbencom. Bude to romantika alebo len hra na jeden týždeň?

Neprehliadnite: Ktorý orgán v tele dominuje vášmu znameniu zverokruhu?

Vianočná farma, B. K. Borison
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Huslistka

Harriet Constable

V preklade Otokara Kořínka vo vydavateľstve Lindeni vychádza historická próza Huslistka od Harriet Constable, oceňovanej novinárky a filmárky. Román prepája hudbu, opojenie, zradu a život benátskej siroty a husľovej interpretky Anny Márie della Pietá  a  skladateľa Antonia Vivaldiho.

Huslistka, Harriet Constable
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Dokonalé ticho

Helen Fields

Ak vás nejaká kniha dokáže úplne zbaviť slov, bude to určite Dokonalé ticho Heleny Fieldsovej a zároveň štvrtý diel série krimi série s detektívom Callanachom a inšpektorkou Turnerovou, ktorí v kočíku nájdu bábiku vytvorenú z kože obete. Zohavené telá žien na seba nenechajú dlho čakať a najdôležitejšou úlohou bude umlčať zvráteného vraha.

Pozri si aj: Čo je Marfanov syndróm? Pozor, poukazujú naň tieto príznaky!

Dokonalé ticho, Helen Fields
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Nevesta

Ali Hazelwood

V preklade Ľubice Dvončovej vo vydavateľstve Lindeni ponúkame titul z oblasti paranormálnej romance. Autorka bestsellerov Hypotéza lásky, Analýza lásky a Teória lásky Ali Hazelwood prichádza s románom Nevesta. Ten sa dotýka mierového spojenectva vampírov, ktoré má udržať dcéra najmocnejšieho člena – Misery Clarková a vlkodlakov, ktorým vládne alfa Lowe Moreland.

Nevesta, Ali Hazelwood
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Émilienne

Pamela Binnings Ewen

Zo série Príbehy mimoriadnych žien si určite vychutnáte historický román Émilienne od americkej prozaičky Pamely Binnings Ewenovej, ktorá opísala aj príbeh Coco Chanelovej v knihe Kráľovná Paríža. V románe z obdobia pred prvom svetovou vojnou tentoraz ide o priateľku slávnej módnej návrhárky, Émilienne d’Alençonovú, ktorá bola slávnou kurtizánou a milenkou princov a cisárov. Začína mať strach, že jej kariéra sa čoskoro skončí, preto musí nájsť spôsob, ako sa udržať na výslní.

Émilienne, Pamela Binnings Ewen
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Bacil Ernest

Soňa Dedíková

Ak si chcete čítať so svojimi ratolesťami, siahnite po leporele Bacil Ernest od Soni Dedíkovej Johanesovej. Opisuje v ňom roztomilého bacila, ktorý sa učí vyrábať nádchu a variť sople.

Bacil Ernest, Soňa Dedíková
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA 

Oško Špehúň

Gabriela Futová

Slovenská autorka Gabriela Futová a jej škôlkarsky Detektív Očko zo série Očko zase vypátrajú, kto ukradol bicykle, kto zničil v škôlke preliezky, ale aj kto koho pobozkal. S interaktívnou hrou Disney – kúzlo Vianoc si skrátite čakanie na Vianoce a môžete nájsť aj štrnásť vianočných predmetov ukrytých v kúzelných lesoch, honosných zámkoch alebo v útulných domčekoch. 

Oško Špehúň, Gabriela Futová
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE