Čo priniesol festival v Benátkach? Zažiarili Angelina Julie, Cate Blanchett a ďalšie známe osobnosti

81. ročník filmového festivalu v Benátkach

Záblesky fotoaparátov, luxusné róby, červený koberec a tie najlepšie filmy. Každoročne na konci augusta svetové hviezdy opúšťajú svoje letné sídla a prichádzajú do Benátok na jednu z najväčších udalostí filmového priemyslu. Ako najdlhšie trvajúci filmový festival na svete (áno, je starší ako ten v Cannes) zvyčajne priťahuje špičkové talenty a najočakávanejšie filmy. Zdá sa, že tento rok nie je výnimkou.

Oslava tohtoročného filmového festivalu v Benátkach bola jednou obrovskou ódou a oslavou filmu a hudby. Minulý týždeň v piatok večer v kostole San Lorenzo v mestskej štvrti Castelli usporiadal Cartier oslnivý večierok na počesť svojho partnerstva s festivalom. Osláviť toto bohaté dedičstvo prišli známe svetové celebrity ako Tilda Swinton, Isabelle Huppert, Amal Clooney, Emma Corrin a mnoho ďalších.

Bude vás zaujímať: Sú zasnúbení! Influencerka Bianka Rumanová povedala ÁNO!

Na 81. ročníku festivalu mal premiéru film Pedra Almodóvara, Dievča od vedľa, v ktorom si zahrali Julianne Moore a Tilda Swinton. Felicity Jones a Joe Alwyn dali do popredia svoj nový film The Brutalist. No a čo tak dlho očakávaný Joker s Lady Gagou? Maria od Pabla Larraina (v hlavnej úlohe s Angelinou Jolie) a Babygirl od Halina Reijn (s Nicole Kidman) sú medzi mnohými ďalšími. Festival otvoril Beetlejuice Beetlejuice od Tima Burtona.

Aké róby zažiarili na červenom koberci? 

Na festivale v Benátkach 2024, ktorý je každoročne prestížnym miestom nielen pre filmové premiéry, ale aj pre svet módy, sa aj tento rok predstavilo množstvo svetových celebrít v ohromujúcich outfitoch.

Angelina Jolie

Film Maria oslnil kritikov a vyslúžil si naozaj búrlivé ovácie. V tomto filme môžeme opäť vidieť skutočný talent, ktorý Julia má. Na červený koberec vstúpila vo veľkolepej obtiahnutej šifónovej róbe, ktorú na mieru ušila Tamara Ralph v klasickom kamennom odtieni. Angelina svoj look ešte pozdvihla pridaním štóly z umelej kožušiny v jemnej hnedej farbe, ku ktorej prišpendlila zlatú kvetinovú brošňu.

Angelina Jolie
Depositphotos

Lady Gaga

Lady Gaga sa zúčastnila premiéry filmu Joker. Folie à Deux oblečená v róbe Dior Couture s objemnou sukňou v kombinácii s dramatickou čipkovanou čelenkou a šperkami Tiffany & Co. Ako svoj druhý outfit zvolila opäť šaty Dior Couture s baretkou, podpätkami Christian Louboutin na platforme a šperkami od Tiffany & Co.

Lady Gaga
Depositphotos

Taylor Russell

Taylor Russell absolvovala svoje štvrté vystúpenie na červenom koberci na filmovom festivale v Benátkach. Vybrala si na mieru šité šaty Loewe s kapucňou v kombinácii so šperkami Tiffany & Co. Šaty mali otvorený chrbát a zmyselnú čipku, čo vytvorilo dokonalú zmes elegancie a zvodnosti.

Prečítajte si: Ako vyzeral prvý deň školákov známych slovenských celebrít?

Taylor Russell
INSTAGRAM / @trusselldaily

Philippe Leroy-Beaulieu

Philippe Leroy-Beaulieu, jedna z hviezd Emily in Paris, mala na sebe kvetinový Erdem dizajn bez ramienok so šperkami Pomellato.

Philippe Leroy-Beaulieu
INSTAGRAM / @erdem

Amal a George Clooney

Amal Clooney sprevádzala manžela Georgea na jeho premiére Wolfs v žltých čipkovaných šatách Atelier Versace, zatiaľ čo on sa rozhodol pre klasický čierny smoking, motýlika a bielu košeľu.

Amal a George Clooney
Depositphotos

Cate Blanchett

Vždy dokonale upravené Cate Blanchett mala na sebe róbu bez ramienok Armani Privé. Tú si obliekla na premiéru filmu Tima Burtona „Beetlejuice Beetlejuice“. Priliehavé šaty mali stupňovitý dizajn s mikroperlami lemujúcimi každú vodorovnú líniu šiat. Blanchett mala na sebe aj oslnivý náhrdelník Louis Vuitton s perlami a diamantmi. Herečka je globálnym ambasádorom Louis Vuitton od júna 2022, a to konkrétne pre luxusné šperky. 

Cate Blanchett
INSTAGRAM / @cate_blanchettofficial

Brad Pitt a Ines de Ramon

K Bradovi Pittovi, ktorý zvolil čierny oblek s rozšírenými nohavicami, sa pridala priateľka Ines de Ramon vo vypasovaných bielych šatách.

Neprehliadnite: Teenagerská kráska Amanda Bynes na nespoznanie: Čo sa s ňou stalo?!

Brad Pitt a Ines de Ramon
INSTAGRAM / @bradpittofflcial

Brad Pitt
Depositphotos

Georgina Rodríguez

Georgina sa takisto rozhodla pre biele obtiahnuté šaty, ktoré vytvárajú mokrý efekt. Šaty mali výstrih bez ramienok a elegantný rozparok. Šaty zvýraznili jej postavu a choker s kvetinovými a trblietavými akcentmi dodal luxus a sofistikovanosť. Biele remienkové sandále dotvorili look odzrkadľujúc Georgininu charakteristickú eleganciu a jednoduchosť.

Georgina Rodríguez
INSTAGRAM / @georginagio

Tilda Swinton

V hlavných úlohách filmu The Room Next Door s Tildou Swinton a Julianne Moore (viete povedať lepšie duo?), obe herečky sa dostavili na premiéru v nádhernom móde. Swinton v éterickom šedom diele značky Chanel Haute Couture. Organzové nohavice sa ukázali ako lichotivejšia voľba, dokonale dopĺňajúce jej sako zdobené tylom.

Tilda Swinton
INSTAGRAM / @swinton.tilda

Julianne Moore

Pokiaľ ide o červený koberec, Julianne Moore má záľubu vyjsť zo svojej obvyklej módnej komfortnej zóny. Tentokrát sa objavila v krásnych zlatých flitrových šatách Bottega Veneta. Aj keď väčšinu roka uprednostňuje klasickú čiernu, týmto kúskom doslova oslnila dav. Náušnice tej istej značky boli dokonalým doplnkom na prepojenie celého looku.

Julianne Moore
INSTAGRAM / @juliannemoore

Nicole Kidman

Nicole Kidman vždy vie, ako pod svetlom reflektorov nechať zažiariť svoje vlastné svetlo. Pri svojom prvom vystúpení na premiére filmu Babygirl debutovala v úchvatnej dvojfarebnej róbe z módnej kolekcie Schiaparelli jeseň/zima 2024.

Nicole Kidman
Depositphotos

Anketa: Ktorá Reba sa vám páčila najviac?

Odpovedal 1 čitateľ

0%
0%
0%
0%
100%
0%
0%
0%
0%
0%
0%

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE