Cuketové palacinky so syrom – počas leta si ich budeš robiť opakovane!

Cuketové palacinky

Je leto a to znamená, že cuketová sezóna je v plnom prúde! Záhrady sa plnia touto zdravou a všestrannou zeleninou, ktorá je ideálna na prípravu rôznych jedál. Cuketa je nielen chutná, ale aj bohatá na vitamíny a minerály, čo ju robí skvelým príspevkom do našej stravy. No a keď je sezóna v plnom prúde, častokrát nevieme, čo s toľkým množstvom cukiet robiť. Máme pre vás skvelý tip, ktorý si určite zamilujete – cuketové palacinky so syrom!

Cukety sa dajú spracovávať na mnoho spôsobov. Môžete ich grilovať, piecť, variť, alebo dokonca využiť na sladko. Výborne sa hodia do šalátov, polievok, či ako príloha k mäsu. No čo ak už máte všetkých týchto možností dosť a hľadáte niečo nové? Máme pre vás riešenie, ktoré je nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Cuketové palacinky so syrom sú skvelým spôsobom, ako využiť túto zeleninu trochu inak.

Tento recept je ideálny aj v prípade, že vám v záhrade dorástli väčšie cukety, ktoré je potrebné vydlabať. Tieto palacinky si zamilujú aj malé deti, a tak do ich jedálnička prepašujete aspoň nejakú zeleninu. Recept na cuketové palacinky so syrom je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú nové spôsoby, ako využiť nadbytok cukiet. 

Nech už máte akýkoľvek dôvod vyskúšať tento recept, jedno je isté – cuketové palacinky so syrom sa stanú vaším obľúbeným letným jedlom. Sú rýchle, jednoduché a chutné, navyše vám pomôžu spotrebovať všetky tie cukety, ktoré máte v záhrade. Tak čo, vyskúšate ich aj vy?

Odporúčame: Ako pripraviť kuskus? Týchto 6 inšpirácií musíš vyskúšať!

Ingrediencie na cuketové palacinky:

  • 220 g cukety
  • 40 g strúhaného syra
  • 2 vajcia
  • 10 g oleja
  • 200 ml mlieka
  • 1 ČL soli
  • 110 g hladkej múky

+ olej na smaženie

Ako pripraviť cuketové palacinky

Ako prvé si v miske dôkladne metličkou vymiešame vajíčka, olej, mlieko a soľ. Potom pridáme múku a opäť vymiešame metličkou. Nakoniec pridáme aj nastrúhaný syr a nastrúhanú cuketu. Cuketu je potrebné vopred trošku nasoliť, počkať na pustenie šťavy a následnej ju poriadne vyžmýkať. Dobre premiešame a z hotového cesta môžeme začať robiť palacinky.

Na rozpálenú panvicu pridáme trochu oleja, dobrou voľbou je olej v spreji. Následne nalejeme na panvicu cesto a vytvarujeme palacinky. Opekáme z každej strany asi po 2 minútky. Hotové palacinky môžeme podávať podľa chuti a preferencií, napríklad s jogurtovým dipom, prípadne ich môžeme naplniť, napríklad šunkou a syrom, smotanovým syrom, tuniakom, zeleninou a inými chutnými surovinami. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/klarka_balanced_food

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE