Ikonický film s Meryl Streep dostane pokračovanie. Môžeme sa tešiť na Diabol nosí Pradu 2?

Diabol nosí Pradu

Filmový priemysel často produkuje série filmov, ktoré dostávajú jedno pokračovanie za druhým, ako je tomu napríklad v prípade filmov Piráti z Karibiku alebo Rýchlo a zbesilo. Tieto franšízy sa tešia veľkej popularite a finančnému úspechu, čo motivuje štúdiá vytvárať ďalšie a ďalšie diely. Piráti z Karibiku sa od svojho prvého uvedenia v roku 2003 dočkali niekoľkých pokračovaní.

Podobne séria Rýchlo a zbesilo, ktorá začala v roku 2001, pokračuje aj po viac ako dvadsiatich rokoch, pričom sa zameriava na intenzívne akčné scény a komplikované vzťahy medzi postavami. Tieto filmy majú svojich verných fanúšikov, ktorí sú vždy zvedaví na ďalší diel. Štúdiá využívajú túto stabilnú základňu na zabezpečenie komerčného úspechu.

Na druhej strane existujú filmy, ktoré zostávajú ako samostatné jednotky bez pokračovaní, aj napriek ich popularite alebo kritickému uznaniu. Filmy ako Forrest Gump alebo Počiatok sú príkladmi takýchto jedinečných diel, ktoré majú uzavretý príbeh a nepotrebujú ďalšie pokračovania. Tieto filmy často dosiahnu svoj cieľ tým, že ponúknu hlboký a uspokojujúci príbeh, ktorý diváci považujú za kompletný. 

A potom sú tu filmy, ktoré sa dočkajú pokračovania po veľmi dlhom čase, čo často prekvapí aj ich najväčších fanúšikov. Príkladom je pokračovanie filmu Blade Runner, ktorý sa dočkal druhého dielu po 35 rokoch, alebo Top Gun, ktorý dostal svoje pokračovanie po viac ako troch desaťročiach. 

Tieto filmy často využívajú nostalgiu a zároveň aj technologický pokrok na prinášanie nových príbehov a zážitkov pre novú aj staršiu generáciu divákov. Pozor, najnovšie sa máme tešiť aj na pokračovanie filmu Diabol nosí Pradu!

Pokračovanie po takmer 20 rokoch

Film Diabol osí Pradu vyšiel v roku 2006. Stal sa kasovým trhákom a zarobil cez 326 miliónov dolárov. V hlavných rolách sa predstavila legendárna Meryl Streep, ktorá za rolu Mirandy Priestly, šéfredaktorky módneho časopisu Runway, získala ocenenie Zlatý Glóbus. Po jej boku zažiarili aj herečky Anne Hathaway a Emily Blunt. Tento film asi nie je potrebné veľmi predstavovať, asi len málokto ho ani raz na obrazovkách televízora nevidel.

O pokračovaní tohto kultového filmu s hviezdnym obsadením sa diskutovalo už dlhší čas, no aktuálne viaceré zahraničné zdroje hovoria o tom, že pokračovanie filmu je oficiálne v príprave v dielni Disney. O druhej časti skvelej komédie informoval napríklad Puck News, People aj Variety.

Bližšie informácie o obsadení a zápletke filmu zatiaľ nie sú známe. Disney nevydalo oficiálne prehlásenie. Hovorí sa o tom, že Meryl Streep by sa mohla vrátiť do role Mirandy Priestly a dej by sa mohol točiť okolo finančných problémov spomínaného magazínu, ktorému Miranda šéfuje.  Na scenári údajne už pracuje scenáristka Aline Brosh McKenna, ktorá písala scenár aj pre prvý diel, ako aj pre mnoho ďalších známych filmov, vrátane 27 šiat či Kúpili sme ZOO.

Na ďalšie informácie o filme Diabol nosí Pradu 2 si však ešte budeme musieť počkať. Tešíte sa na pokračovanie tejto ikonickej snímky alebo by podľa vás druhá časť radšej nemala vzniknúť? 

Trailer k filmu Diabol nosí Pradu:

Anketa: Máš rád/rada film Diabol nosí Pradu?

Odpovedali 4 ľudia

100%
0%
0%
0%

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/verdict.media

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE