Hľadáte dokonalý a rýchly sladký recept? Hruškové lístkové koláčiky si zamilujete!

Hruškové lístkové koláčiky

Ak hľadáte jednoduchý, rýchly a chutný dezert, máme pre vás skvelý tip na hruškové lístkové koláčiky. Tento recept je ideálny na jesenné dni, keď hrušky dozrievajú a máte chuť na niečo sladké, lahodné a chrumkavé. Jednoducho sú v tomto jesennom období viac než vítané.

Kombinácia jemného lístkového cesta, karamelizovaného hnedého cukru a šťavnatých hrušiek je dokonalým spojením chutí, ktoré vás zahreje a poteší. Nie je nič lepšie, ako si dopriať lahodný dezert, ktorý je pripravený rýchlo, no chutí ako z cukrárne. Poďte si ho pripraviť!

Odporúčame aj: Pripravte si lahodný Frangipane tart s hruškami

Recept na hruškové lístkové koláčiky

Ingrediencie:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 3–4 zrelé hrušky (rozpolené a nakrájané na tenké plátky)
  • Hnedý cukor podľa chuti (cca 2–3 lyžice)

Postup:

  • Začnite tým, že si predhrejete rúru na 190 °C. Medzitým si rozvaľkajte lístkové cesto na tenší obdĺžnikový tvar.
  • Zrelé hrušky prekrojte na polovicu a odstráňte jadierka. Potom každú polovicu nakrájajte na tenké plátky. Hrušky by mali byť dostatočne mäkké, aby sa dobre upiekli, ale zároveň nie príliš prezreté, aby si zachovali štruktúru.
  • Povrch lístkového cesta posypte hnedým cukrom. Množstvo cukru môžete prispôsobiť podľa vašej chuti – čím viac cukru, tým sladší a karamelizovanejší bude výsledok.
  • Na kôpku cukru položke polovicu nakrájanej hrušky a nožom obrežte podľa tvaru hrušky.
  • Plech vložte do predhriatej rúry a pečte približne 15–20 minút alebo kým lístkové cesto nebude krásne zlatohnedé.
  • Po vytiahnutí z rúry nechajte koláčiky mierne vychladnúť. Môžete ich servírovať ako teplé, čo je ideálne, alebo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Ak chcete dezert ešte viac ozvláštniť, podávajte ho s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo poliate medom.

Toto vyskúšajte: Jednoduchý dezert z lístkového cesta s mascarpone krémom a jahodami podľa Kvetky Horváthovej

Tipy na vylepšenie

Škorica a kardamón - Pre viac jesennej atmosféry pridajte do hnedého cukru štipku škorice alebo kardamónu.

Orechy - Hrušky môžete posypať nasekanými orechmi, napríklad vlašskými alebo mandľami, aby ste pridali chrumkavý kontrast.

Med alebo javorový sirup - Ak máte radi extra sladké dezerty, môžete pred podávaním koláčiky pokvapkať tekutým medom alebo javorovým sirupom. Táto jemná sladkosť sa nádherne spojí s hruškami a karamelizovaným cukrom.

Vanilkový krém - Ak máte trochu času navyše, pripravte si k hruškovým koláčikom jednoduchý vanilkový krém, ktorý sa k nim bude krásne hodiť a dezert tak dostane pravý gurmánsky nádych.

Inšpirujte sa: Máš rada hrušky? Toto sú rýchle a jednoduché dezerty z hrušiek!

Tento dezert je skutočne rýchly, chutný a osviežujúci spôsob, ako si vychutnať sezónne ovocie. Navyše, sú ideálne na rodinné stretnutia alebo ako rýchla maškrta na víkendové poobedie. Prajeme dobrú chuť, žienky!

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @arinakysh

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE