Tajomstvo úspechu Eriky Barkolovej: Schudla týmto jednoduchým spôsobom

Erika Barkolová premena

Moderátorka Erika Barkolová, známa z televíznych obrazoviek a, predovšetkým relácie Top Star, nedávno zaujala svojich fanúšikov nielen svojou prácou, ale aj výraznou fyzickou premenou. Podarilo sa jej viditeľne schudnúť, no nás zaujíma, čo za tým stojí a aké je tajomstvo jej úspechu. 

Erika, ktorá sa otvorene podelila o svoj príbeh, priznala, že schudnúť nebolo pre ňu len otázkou estetiky, ale aj zdravia a pohody. Čo všetko pre to musela urobiť? 

Neprehliadnite: Najčastejšie riziká chudnutia v 20-tke, 30-tke a 40-tke: Ako sa vyhnúť problémom?

Motivácia a vytrvalosť

Pre mnohých ľudí je chudnutie procesom, ktorý si vyžaduje odhodlanie, disciplínu a trpezlivosť, a Erika nie je výnimkou. Túžba po štíhlejšom tele je jedna vec, no potreba cítiť sa lepšie vo vlastnej koži, druhá. Niekoľkokrát na svojom Instagrame zdieľala fotky z predošlých rokov, a spomínala tak na vypracovanú postavu, ktorú by chcela naspäť. Erika sa v minulosti venovala fitness, avšak po zranení musela pohyb a cvičenie obmedziť. To sa ukázalo aj na váhe, s ktorou ale zatočila parádne!

Prečítajte si: Premena, ktorá prekračuje hranice: Dominika Cibulková ide do toho naplno!

Erika Barkolová
INSTAGRAM / @barkolova_erika

Ako sa jej podarilo efektívne schudnúť?

Tentokrát však prišla na jednoduchý, ale efektívny trik, ktorý ju udržal na správnej ceste a umožnil jej dosiahnuť trvalé výsledky. Tak dobre, je to presne 6 krokov, ktoré ju doviedli k želaným výsledkom. Nie sú ale vôbec komplikované, stačí pevná vôľa a odhodlanie.

Jedným z najefektívnejších bol práve prerušovaný pôst. Erika Barkolová sa podelila o to, že jej tajomstvom úspešného chudnutia bol prerušovaný pôst, známy aj pod anglickým názvom "intermittent fasting". Tento štýl stravovania je stále populárnejší po celom svete a má pozitívny vplyv nielen na váhu, ale aj na celkové zdravie

Prerušovaný pôst spočíva v tom, že sa stravujete v rámci určitých časových okien, počas ktorých prijímate jedlo, a v zostávajúcej časti dňa alebo noci telo necháte "pôstiť" sa. Teda tráviaci systém odpočíva. Existuje viacero variácií tohto prístupu, no najbežnejšou metódou je režim 16/8, čo znamená 16 hodín pôstu a 8 hodín na jedlo. Erika prezradila, že jedlo konzumovala práve v čase od 11:00 do 19:00, teda len počas ôsmich hodín dňa.

Neprehliadnite: Hollywoodska bohyňa Salma Hayek a jej úžasných 58 rokov. Ako sa udržuje vo forme?

Erika Barkolová na dovolenke
INSTAGRAM / @barkolova_erika
Erika Barkolová na dovolenke
INSTAGRAM / @barkolova_erika

Ďalšie triky na chudnutie Eriky Barkolovej:

  1. Viac zeleniny na tanieri.
  2. Menšie porcie.
  3. Menej alkoholu. Jej aktuálne jedinou voľbou je biele víno so sódou.
  4. Obmedziť biely chlieb, zemiaky a sladké.
  5. Pravideľné cvičenie. Erika má problémy s krčnou chrbticou, no rozhodla sa zamerať na dostatočný pohyb, ktorý je rovnako nevyhnutný pri chudnutí.

Odporúčame aj: Šalát podľa Jennifer Aniston alebo Belly Hadid? Zistite, ktorý chutí lepšie!

Pri akomkoľvek chudnutí či zmene postavy, najväčším krokom k úspechu je nastaviť si reálne ciele a začať postupne. Na začiatku to možno nebude úplne jednoduché, pretože telo je zvyknuté na kompletne iný režim a nemá rado zmeny. Postupne sa však prispôsobí a zareaguje pozitívne. Nesnažte sa schudnúť nárazovo, ale postupne, čo vám pomôže udržať motiváciu a energiu z dlhodobého hľadiska a budete sa postupne tešiť z nových a nových úspechov. 

8

1/8
Zdroj: INSTAGRAM / @barkolova_erika

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @barkolova_erika

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE