Hollywoodska bohyňa Salma Hayek a jej úžasných 58 rokov. Ako sa udržuje vo forme?

herečka Salma Hayek

Salma Hayek, známa mexicko-americká herečka a producentka, nedávno oslávila svoje 58. narodeniny. Ako sme už na herečku zvyknutí, napriek svojmu veku vyzerá skvele a stále žiari obrovskou charizmou. Ako sa jej to podarilo a čo je jej tajomstvo? Podľa jej vlastných slov to nie je len o cvičení, ale aj o zdravom prístupe k životu a duševnej pohode.

Čo pre ňu znamená zdravý životný štýl

Kedysi patrila medzi sexsymboly a hoci sa na scéne odvtedy objavilo mnoho mladých a pekných dievčat, stále si tento titul zaslúži. Salma zdôrazňuje, že kľúčom k jej mladistvému vzhľadu je kombinácia zdravého životného štýlu a pozitívneho myslenia. Vo viacerých rozhovoroch sa zmienila o dôležitosti vyváženej stravy. Je známe, že namiesto obmedzovania a držania diét, ktorých nie je zástancom, Salma preferuje vyváženú stravu plnú výživných jedál.

Takisto miluje a často siaha práve po šťavách. Niet divu, keď založila úspešnú spoločnosť Cooler Cleanse. Tvrdí, že aj vďaka tomu premýšľa, čo dáva do tela a zaväzuje sa k svojmu zdraviu. Okrem stravy sa Salma snaží venovať čas aj duševnému zdraviu. Pravidelne praktizuje meditáciu, čo jej pomáha udržiavať rovnováhu v hektickom svete filmového priemyslu. 

Prečítajte si: 10-minútová make-up rutina Cindy Crawford – skús si klasický look supermodeliek z 90. rokov

Hollywoodska herečka Salma Hayek
INSTAGRAM / @salmahayek

Krásna herečka má aj svoje guilty pleasures...

Všetci máme svoje stravovacie tajnosti a ani známa Salma Hayek nie je výnimkou. Ako sme už naznačili, herečka nedrží ani nepodporuje žiadne prísne diéty. Otvorene priznala, že nejaké tie zlozvyky má. Nedostatočný spánok, jedenie čipsov uprostred noci či chuť na sladké. Veru, nie sme sami. 

Inšpirujte sa: Šalát podľa Jennifer Aniston alebo Belly Hadid? Zistite, ktorý chutí lepšie!

 

Cvičí pravidelne?!

Hoci sa hovorí, že cvičenie je základom zdravého životného štýlu, Salma naznačuje, že to nie je jediný faktor. V skutočnosti tvrdí, že na cvičenie nemá čas. A to jej rozhodne veríme. Podľa jej slov je dôležité nájsť aktivitu, ktorá vás baví, či už ide o tanec, chôdzu alebo plávanie. Ako to môžeme vidieť aj z jej Instagramu...

Možno necvičí často, no dbá na to, že keď sa do cvičenia pustí, má z toho radosť! Známa herečka má tendenciu uprednostňovať kardio a vysoko intenzívny intervalový tréning, no prechádzky so svojimi psíčkami hodnotí aj tak ako jednu zo svojich obľúbených foriem cvičenia. Svoj čas si, okrem iného, spríjemňuje tancom, v ktorom je Salma bohyňa.

Tip, ktorý skúste aj vy!

Hektický rozvrh si žiada svoju daň, čo znamená, že len zriedka má čas ísť do posilňovne. Naučila sa teda pasívne trénovať svoje telo. Čo to znamená? Jej trénerka ju naučila, ako držať telo tak, aby sa svaly aktivovali po celý deň. Naučila ju, doslova, tónovať svaly bez toho, aby ich zaťažila. Určité svaly uvoľníte a sústredíte sa na partie, ktoré treba spevniť, no nikdy nie s napätím. Ak ste si vedomí svojho tela, budete prekvapení, aký účinok to môže mať.

Odporúčame: Módna návrhárka Vera Wang na svoj vek rozhodne nevyzerá. Ako to robí, že v 75 rokoch vyzerá takto?!

Hollywoodska herečka Salma Hayek
INSTAGRAM / @salmahayek

Oslava veku podľa Salmy Hayek

Salma otvorene hovorí o prijímaní veku a oslave krásy v každom štádiu života. Vo svojich príspevkoch na sociálnych sieťach často ukazuje, ako si užíva chvíle s rodinou a priateľmi. Však aj mnohí odborníci na osobný rozvoj tvrdia, že pozitívny prístup k veku môže mať významný vplyv na kvalitu života. Vďaka Salme si môžeme brať príklad a inšpirovať sa.

Salma Hayek je inšpiráciou pre mnohých, nielen svojou krásou, ale aj svojím prístupom k životu. Jej oslava 58. narodenín nie je len oslavou veku, ale aj oslavou života, lásky a radosti. Učí nás, že krása prichádza zvnútra a že najdôležitejšie je byť šťastný a spokojný so sebou. Rozhodne vie, ako vyzerá rovnováha, ale aj ako vyzerať dobre v každom veku! Teraz sa už len kochajte fotkami v plavkách, ktoré sú jej každoročnou tradíciou.

Herečka Salma Hayek oslávila 58 rokov

10

1/10
Zdroj: INSTAGRAM / @salmahayek

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @salmahayek

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE