Premena, ktorá prekračuje hranice: Dominika Cibulková ide do toho naplno!

Premena Dominiky Cibulkovej

Dominika Cibulková, bývalá slovenská tenisová hviezda, sa aj po skončení svojej športovej kariéry stáva stále väčšou inšpiráciou. Tentoraz však neoslovuje fanúšikov výkonmi na kurtoch, ale premenou svojej postavy a životného štýlu, ktoré odhodlane rozvíja.

Počas svojej kariéry bola známa nielen pre svoje tenisové úspechy, ale aj pre svoju pevnú vôľu, z ktorej by sme si všetci mohli brať príklad. Keď sa Dominika po ukončení profesionálnej dráhy sústredila na rodinu, je pochopiteľné, že fyzická kondícia mohla ísť do úzadia. Dnes ale opätovne ukazuje, že pevná vôľa sa vyplatí.

Bude vás zaujímať: Dominika Cibuľková ide makať na svojej forme – plánuje zhodiť 22 kíl!

Dominika Cibulková so synom Jakubkom
INSTAGRAM / @domicibulkova

Manžel Michal Navara s dcérou Ninkou
INSTAGRAM / @domicibulkova

Potrebná zmena... 

Premena Dominiky, ktorú pravidelne zdieľa na svojom Instagrame a informuje fanúšikov o svojom posune, nie je len o znižovaní váhy. Hoci si na začiatku stanovila cieľ schudnúť vyše 20 kíl, rozhodla sa zmeniť svoj životný štýl komplexne. Zamerala sa na zdravú krabičkovú stravu, pravidelné cvičenie a starostlivosť o svoje telo, pričom zvolila postupný a udržateľný prístup. To je, dá sa povedať, základom. Jej cieľom nebolo rýchlo zhodiť nadbytočné kilogramy, ale dosiahnuť dlhodobé zlepšenie fyzickej a duševnej pohody.

Pravidelne sa o tieto pokroky delí so svojimi fanúšikmi na sociálnych sieťach, kde zdieľala tipy na stravu a cvičenie. Zároveň je skvelé vidieť, že týmto spôsobom motivuje tisícky ľudí, ktorí sledujú jej cestu.

Prečítajte si: Ako na pekne vypracované bruško – 7 tipov, ktoré vám k nemu pomôžu

Bývalá tenistka si užívá slnečné pláže
INSTAGRAM / @domicibulkova

Dôležitosť vyváženej stravy a cvičenia

Jedným z kľúčových aspektov jej premeny bola vyvážená strava. Dominika sa sústredila na jedlá plné výživných látok, ktoré podporujú jej zdravie a energiu. Zahrnula do svojej stravy množstvo zeleniny, ovocia, zdravých tukov a bielkovín. Tento výživový plán kombinovala s pravidelným cvičením, ktoré jej pomohlo dosiahnuť ciele. No a hoci má Dominika stále blízko k športu, vo svojom súčasnom životnom tempe nachádza rovnováhu medzi cvičením, rodinou a svojimi ďalšími aktivitami.

Psychická rovnováha a sebaláska

Okrem fyzickej transformácie zdôrazňuje aj dôležitosť psychickej pohody a sebaprijatia. Hoci výsledky jej premeny sú viditeľné a obdivuhodné, Dominika sa netají tým, že za krásnym zovňajškom stojí aj vnútorný pokoj a rovnováha. Niekoľkokrát spomenula, že to nerobí pre iných, ale hlavne pre seba. Stresujúce obdobie, akým bola aj jej náročná kariéra, si vyžiadalo svoje, a preto teraz kladie dôraz na emocionálnu stabilitu.

Ako sama napísala: „V dnešnej internetovaj dobe a v záplave rôznych informácií je ťažké vybrať si správnu cestu k zdravému chudnutiu, keď vám každý druhý radi niečo iné - mne sa to "mojou" cestou podarilo už 2 x - po každom tehotenstve - a nemenila by som nič, pretože takto vyzeré zdravé chudnutie, kamoši.“

Odporúčame aj: Hollywoodska bohyňa Salma Hayek a jej úžasných 58 rokov. Ako sa udržuje vo forme?

Dominika Cibulková a jej premena
INSTAGRAM / @domicibulkova

Dominika Cibulková stavila na krabičkovú diétu
INSTAGRAM / @domicibulkova

Inšpirácia pre všetkých!

Dominika Cibulková je dnes pre mnohé ženy symbolom toho, že s odhodlaním a disciplínou je možné dosiahnuť akúkoľvek zmenu, bez ohľadu na čokoľvek. Každá takáto cesta nie je len o fyzických výsledkoch. Je príkladom toho, že ak si človek stanoví cieľ a pracuje na ňom, môže dosiahnuť skvelé výsledky. Nezáleží na tom, či ste profesionálny športovec, alebo len hľadáte spôsob, ako sa cítiť lepšie vo svojom tele. Dominika nám ukazuje, že nikdy nie je neskoro začať zmenu a že každý krok vpred je krokom k lepšiemu a zdravšiemu ja.

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @domicibulkova

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE