Jesenné menu

Dajte definitívne zbohom letu a privítajte jeseň v jej plnej kráse. Vonku už pomaly ale isto opadáva lístie, taktiež sa nám rýchlejšie stmieva, a aj slniečku ráno chvíľku trvá, kým sa rozsvieti naplno. Zmierte sa s tým, že letným horúčavám už odzváňa koniec a zahrňte jesenné chute a vône aj na svoj jedálniček. Pripravte si jesenné menu.

Odporúčame prečítať: Cuketové menu

Krémová polievka Hokkaido

Jesenné menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: tekvica hokkaido, cesnak, cibuľa, olej, smotana na šľahanie, tekvicové semiačka, tekvicový olej, vývar


 

Postup: Na klasickom oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte cesnak aj nakrájanú tekvicu a chvíľku spolu duste. Zalejte vývarom a uvarte do mäkka. Tak všetko spolu rozmixujte, pridajte smotanu na šľahanie, ochuťte soľou a korením, nechajte prevrieť. Polievku podávajte s tekvicovými semiačkami a kvapkou tekvicového oleja.


Odporúčame prečítať: Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím

 

 

Tekvicové gnocchi

Jesenné menu

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: 10 znakov ako rozpoznáte Pannu

Ingrediencie: tekvica, cesnak, chilli paprička, maslo, vajíčko, polohrubá múka, parmezán


 

Postup: Tekvicu upečte do mäkka a popučte. Zmiešajte s vajíčkom, múkou a syrom, vytvorte gnochci a dajte ich variť do vriacej osolenej vody. Na masle opečte cesnak a nakrájanú chilli papričku, pridajte gnocchi a chvíľku opečte. Pred podávaním ešte posypte strúhaným parmezánom.


 

Hubová praženica

Jesenné menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: vajíčka, čerstvé huby, cibuľa, soľ, rozmarín, mleté čierne korenie, maslo


 

Postup: Na masle opečte cibuľu, pridajte huby, rozmarín a poduste. Keď sú huby mäkké, primiešajte vajíčka, osoľte, okoreňte. Podávajte s pečivom.

 

Odporúčame prečítať: Krémová fazuľovo-tekvicová polievka z MioMatu


 

Jablkový koláč

Jesenné menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: jablká (cca 1 kg), vajíčko, hladká múka, mlieko (3 lyžice), prášok do pečiva, tuk (cca 250 g), škoricový cukor, vanilínový cukor, hnedý kryštálový cukor, citrónová šťava, maslo


 

Postup: Múku zmiešajte so všetkými cukrami, pridajte prášok do pečiva aj tuk. Tak vmiešajte vajíčko aj mlieko a vypracujte cesto, ktoré odložte cca na jednu hodinu do chladničky. Časť jabĺk nastrúhajte, zvyšné nakrájajte na plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou. Formu na pečenie vymastite, vyložte cestom, na vrch pridajte strúhané jablká a na ne plátky jabĺk. Môžete ešte ocukriť, na vrh dajte plátok masla a pečte pri teplote 160°C cca 35 minút. 

Odporúčame prečítať: Granátové jablko pre zdravie aj krásu

Zdroj foto:

www.thinkstockphotos.com

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

09.09.2014 07:59

samé dobroty tie tekvicové gnocchi - mňam

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

09.09.2014 21:44

dobré recepty,mala by som vyskúšať

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

10.09.2014 17:14

tú krémovú polievku by som si dala ihned...

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.