Najlepšie domáce masky na vlasy: Len pár ingrediencií a budú žiariť!

domáce masky na vlasy

Či už ide o poškodené vlasy, lupiny, mastné alebo suché vlasy, všetci sa občas stretávame s problémami, ktoré dokážu potrápiť našu korunu krásy. V niektorých prípadoch za poškodením vlasov stojí nedostatočná vnútorná výživa a zlé stravovacie návyky. Ak nášmu telu nedodávame dostatok vitamínov a minerálov, tak ani naše vlasy nebudú žiariť. Na druhej strane však existujú faktory, ktoré čiastočne nedokážeme ovplyvniť.

Zmena ročných období, pôsobenie slnečného žiarenia, ale aj používanie stylingových prípravkov môže spôsobiť poškodenie vlasových folikulov a vlasov samotných. Našťastie, existuje niekoľko riešení, ktoré vám pomôžu akékoľvek poškodenie odvrátiť. V prvom rade treba pri umývaní vlasov vymeniť horúcu vodu za vlažnú. V druhom rade je potrebné vybrať si správny šampón a kondicionér, a to presne pre váš typ vlasov, ktoré ich nebudú zaťažovať.

A v poslednom rade treba aj vlasom z času na čas dopriať starostlivosť naviac. Starostlivosť v podobe domácej masky na vlasy, ktoré v priebehu niekoľkých minút dokážu vlasy oživiť a vdýchnuť im druhý dych. Aká je najlepšia maska pre mastné vlasy? Alebo si chcete pripraviť masku na starostlivosť o vlasy, ktoré sú suché či poškodené? Žiaden problém!

Domáce masky na vlasy pre všetky typy

Pri domácich maskách na vlasy je najlepšie to, že sa pri ich tvorbe môžete inšpirovať tým, čo nájdete vo svojej kuchyni. Našli ste jogurt? Tak ten vám určite pomôže vaše vlasy hydratovať. A čo taký med alebo olivový olej? Aj tieto ingrediencie sú skvelé na vytvorenie masky na vlasy.

ri domácich maskách máte plnú kontrolu nad tým, čo do nich pridáte. Môžete sa vyhnúť chemikáliám, konzervačným látkam a umelým vôňam, ktoré sa často nachádzajú v komerčných výrobkoch. Použitie čerstvých surovín zaručuje, že vaša pleť dostane maximálny prínos z vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré obsahujú.

Domáce masky sú často lacnejšie, pretože využívate bežné potraviny a suroviny, ktoré už možno máte doma. Ak si robievate domáce masky na vlasy, tak vyskúšajte niektorú z nasledujúcich. Chcete aj vy vyskúšať domáce vlasové masky?

Pozri aj: Najnovšie vlasové trendy na rok 2020: Buď štýlová s novým vzhľadom!

poškodené vlasy Depositphotos

Najlepšie recepty na domáce vlasové masky pre každý vlasový problém:

1. Mandľová maska na poškodené vlasy pre dokonalý lesk

Hľadáte domáce masky na poškodené vlasy? Poradíme! V ktoromkoľvek ročnom období môžu byť aj vaše vlasy suché, môžu vyzerať ako slama, môžu byť bez života a teda celkovo poškodené. Táto maska však dokáže odstrániť to, čo napáchala príroda alebo pôsobenie slnečného žiarenia či chladné počasie.

Potrebujete len jeden banán a mandľový olej. Banán roztlačte a spravte z neho kašičku, do ktorej pridáte lyžičku mandľového oleja. Masku vmasírujte do vlasov a nechajte pôsobiť aspoň 30 minút. Pre lepšie pôsobenie sa odporúča vlasy zabaliť. Následne už len vlasy umyte a upravte ako zvyčajne. Táto výživná maska na vlasy vie urobiť hotové zázraky. 

2. Rýchla domáca maska na mastné vlasy

Potrebujete masky na mastné vlasy? Aj keď sa to možno nezdá, mastné vlasy môžu byť zároveň suché. Aj keď naša pokožka produkuje kožný maz, ktorý zabezpečuje hydratáciu vlasov, v dôsledku nepriaznivých okolností môže dochádzať k opaku. Ak sú vaše vlasy mastné, tak všetko, čo potrebujú, je avokádo a mätový čaj.

Roztlačte avokádo, pridajte k nemu lyžicu medu, lyžicu olivového leja a mätový čaj. Všetko spoločne vymiešajte (pozor, aby maska nebola príliš riedka) a vmasírujte do vlasov. Nechajte pôsobiť 30 minút a následne masku opláchnite. Pre lepší efekt môžete na oplachovanie použiť zbytok mätového čaju.

Odporúčame: Svieži letný čučoriedkový koláč s mascarpone podľa Adriany Polákovej

vlasové masky Depositphotos

3. Kávová maska na suché vlasy

Viete, čo potrebujú suché vlasy? Tak v prvom rade potrebujú dodať vlahu a potrebné živiny, ktoré vlasy uzamknú vo vlasovom vlákne. Najlepšie je na to vajíčko a olivový olej. Tieto ingrediencie stačí zmiešať s kávou, ktorá vráti vlasom vitalitu.

Zmiešajte teda žĺtok s tromi lyžicami olivového oleja a dvomi lyžicami mletej kávy. V závislosti od dĺžky vlasov môžete pridať väčšie množstvo oleja a kávy. Vytvorenú kašičku použite na premasírovanie vlasovej pokožky a tiež ju naneste aj do dĺžok. Masku nechajte pôsobiť aspoň 20 minút a následne si vlasy poriadne umyte vlažnou vodou.

4. Najlepšia maska na rast vlasov

A čo masky na rast? Aké domáce masky môžu urýchliť rast vlasov? Máme tip! Pre domácu masku na rast vlasov zmiešajte 2 lyžice ricínového oleja, 1 lyžicu kokosového oleja a 1 lyžicu medu. Ricínový olej podporuje rast vlasov vďaka vysokému obsahu kyseliny ricínolejovej, kokosový olej hydratuje a vyživuje vlasovú pokožku, a med má antibakteriálne vlastnosti.

Naneste masku na vlasovú pokožku a vlasy, jemne masírujte, aby ste podporili prietok krvi, a nechajte pôsobiť 30-45 minút. Potom dôkladne opláchnite a umyte vlasy jemným šampónom. Používajte masku raz týždenne pre najlepšie výsledky. Ricínový olej skvelo zabezpečí rýchlejší rast vlasov, pokojne si z neho robte aj čistý olejový zábal. 

5. Najlepšia domáca maska proti lupinám

Pre domácu masku proti lupinám môžete použiť prírodné ingrediencie, ktoré pomáhajú upokojiť vlasovú pokožku a eliminovať lupiny. Zmiešajte 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice jogurtu a 1 lyžicu medu. Citrónová šťava má antimikrobiálne vlastnosti, ktoré pomáhajú eliminovať baktérie a huby spôsobujúce lupiny, jogurt upokojuje a hydratuje vlasovú pokožku a med má antibakteriálne a zvlhčujúce účinky.

Naneste masku na vlasovú pokožku a vlasy, jemne masírujte a nechajte pôsobiť 30 minút. Potom dôkladne opláchnite a umyte vlasy jemným šampónom. Pre najlepšie výsledky je vhodná vlasová kúra raz týždenne.

Článok aktualizovaný 9.7.2024

6 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

16.01.2020 07:52

Niekedy naozaj stačí iba pár domácich ingrediencií a skvelý výsledok je na svete.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

16.01.2020 09:40

mávam mastné vlasy, tak určite vyskúšam

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

16.01.2020 13:21

moja overená maska na suché vlasy je zmiešať žĺtok, olivový olej, med, citrón

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

19.01.2020 08:11

A ja poznám veľmi dobrú masku na rast vlasov, stačí zmiešať polovicu kocky droždia v jednom tégliku bieleho jogurtu, naniesť na celé vlasy a nechať 20 minút pôsobiť, super maska na rast vlasov aj na lepšiu kvalitu :-)

Vaše meno:

Marta Hollá

Marta Hollá

20.01.2020 20:06

milujem domáce masky, nielen na vlasy

Vaše meno:

Dominika Molnárová

Dominika Molnárová

03.02.2020 18:25

Avokádová maska je naozaj výborná :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE