Krtkova torta ako zmrzlina? Tento letný recept si zamilujete!

Recept na zmrzlinu z Krtkovej torty

Pamätáte si ešte ten moment, keď ste po prvý raz ochutnali Krtkovu tortu? Ten banánový koláč obalený kakaovou posýpkou? A čo tak Krtkove muffiny? Alebo nepečenú verziu, ktorej ste podľahli počas horúcich dní? Však spojenie banánov, čokolády a jemného krému nikdy nesklame. Tentokrát ale prichádza ďalšia, úplne nová verzia - tá zmrzlinová. Krtkova torta v podobe domácej zmrzliny! 

Recept na zmrzlinu z Krtkovej torty

Nápad premeniť Krtkovu tortu na zmrzlinu je úplne geniálny, a práve preto máme radi Instagram. Stavím sa, že spojenie banánu, čokolády a sušienok do studenej letnej podoby si zamiluje viacero z nás. Dezert, ktorý má všetky prednosti klasickej Krtkovej torty - chuť, textúra a nostalgia level 100. A žiadne mínusy (okrem toho, že budeme chcieť zjesť celú misku naraz). No dá sa tomu odolať?

Ingrediencie (na jednu misku - cca 4 porcie)

  • 1/2 konzervy kondenzovaného mlieka (klasické Salko, môžete vyskúšať aj jeho domácu verziu)
  • 250 ml vyšľahanej smotany na šľahanie (33 % alebo 40 %)
  • Vanilková aróma
  • 10 g horkej čokolády
  • 1 banán (ideálne zrelý)
  • 1 balenie kakaových venčekov (cca 150 g) (alebo iné kakaové sušienky)

Postup: 

  • Najprv si vyšľahajte smotanu. 
  • Do smotany následne veľmi pomaly vmiešajte kondenzované mlieko. 
  • Pridajte na kúsky nakrájaný banán, nastrúhanú čokoládu a pár kvapiek vanilkovej arómy.
  • Vedľa si pripravte misku vhodnú do mrazničky. Rozmixujte kakaové sušienky - nie úplne na prach, ale s malými kúskami. 
  • Polovicu tejto sušienkovej zmesi nasypte na dno misky, potom na to vylejte krémovú smotanovú zmes a navrch štedro nasypte zvyšok sušienok. 
  • Misku vložte do mrazničky minimálne na 4-5 hodín. Ideálne však celú noc.

Ak chcete z tejto zmrzliny spraviť ešte väčší zážitok, môžete ju naservírovať v malých pohárikoch s mini lyžičkami - ideálne na letné párty alebo oslavy narodenín

A ak máte väčšiu rodinu, urobte rovno verziu z celého Salka. Verte mi, nikdy nebude dosť. Navyše zvyšok môžete pokojne zamraziť vo viacerých miskách a vytiahnuť, keď príde nečakaná návšteva (alebo keď si budete chcieť dať niečo sladké k Netflixu).

recept na domácu zmrzlinu
Instagram / @luckaa_luci

Takže leto 2025 je oficiálne sezónou Krtkovej zmrzliny. Asi som už aj zabudla na obľúbený vanilkový nanuk alebo klasickú kopčekovú. V tomto recepte je všetko - krémová ľahkosť, sladkosť banánu, kontrast horkej čokolády a chrumkavý podklad kakaových sušienok. 

A to všetko dokonale zamrznuté, ako si to pri ideálnom letnom dezerte predstavujeme. Teraz je čas už len vytiahnuť misku, lyžicu a pustiť sa do tejto banánovo-čokoládovej rozprávky. Ja teda idem na to!

Zdroj úvodnej fotky: Instagram / @luckaa_luci

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.