Kuchárska kniha Predjedlá a zákusky (recenzia)

 

Kuchárska kniha Predjedlá a zákusky nepatrí medzi knižné novinky. V kníhkupectvách sa prvýkrát objavila už pred piatimi rokmi.

 

Táto publikácia obsahuje, ako názov hovorí, recepty na predjedlá a zákusky, ktoré sú vhodné nielen ako súčasť obedového menu. Recepty môžete využiť na pikniku v prírode alebo nimi ponúknuť návštevu

 

Dizajn knihy napovedá, že tento kúsok nie je najnovší a priamo v kníhkupectve pravdepodobne siahnete po niečom s krajším obalom. Pri knihách zohrávajú veľkú rolu aj fotografie jedla, ktoré knihy predávajú. Aj tu by však mohlo konkurovať viacero kuchárskych kníh s lepšou kvalitou fotiek a pestrejším vizuálnym obsahom. 

 

 

Odporúčame prečítať:  Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)

Kuchárska kniha Predjedlá a zákusky

Zdroj: Shutterstock®

„Táto kniha vám poskytne oboje: maškrty pred alebo po hlavnom jedle, ba dokonca celé menu zložené z množstva jemných malých dobrôt. Vyše 90 receptov vás unesie do lahodnej ríše vynikajúcich šalátov, krémových polievok, pikantných chuťoviek, krémov, ktoré sa vám na jazyku priam roztopia... Či sa už rozhodnete pre „rýchle, časovo nenáročné menu“ alebo „večeru s kŕdľom priateľov“ – máte si z čoho vybrať! Múdro na to: Návrhy menu s viacerými chodmi, tipy na parádne servírovanie, rady a usmernenia pri plánovaní pohostenia a nakupovaní – o tom všetkom sa dočítate v tejto knihe. Môže byť niečo jednoduchšie?“

 

Odporúčame prečítať:  10-dňový detox (recenzia)

Kuchárska kniha Predjedlá a zákusky

Zdroj: Shutterstock®

Autorka kuchárskej knihy Predjedlá a zákusky sa v úvode zamerala na tipy a triky akými bufetový stôl vylepšiť a spraviť tak z obyčajného posedenia s priateľmi nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Na ďalších stranách sú popísané základné prísady, ktoré sú pri príprave chutných zákuskov a slaných jednohubiek veľmi dôležité.

 

 

Zistíte, aké orechy použiť do zákuskov alebo kedy je správny čas na využitie ďumbiera alebo čili papričky v kuchyni. Nájdete tu pár tipov a rád ako spraviť z obyčajného predjedla plnohodnotný chod, za ktorý by sa nehanbili ani profesionálni kuchári.

 

 

Odporúčame prečítať: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)

Kuchárska kniha Predjedlá a zákusky

Zdroj: Shutterstock®

Kuchárka má takmer 130 strán a recepty sú rozdelené do troch väčších kapitol – studené predjedlá od ľahkých po výnimočné, teplé predjedlá pre telo a dušu a na záver sladké zvádzanie.

 

 

Pozitívom je, že sa pri každom recepte nachádza fotografia jedla, čas prípravy a energetická hodnota jednej porcie. Samozrejme nechýba ani prehľadný zoznam surovín a postup. V knihe nájdete recepty ako hrušky s plesňovým syrom, feta v lístkovom ceste, plnené rajčiaky alebo anglický letný puding.

 

 

Odporúčame prečítať: Kniha Zelené smoothie (recenzia)

Kuchárska kniha Predjedlá a zákusky

Zdroj: Shutterstock®

Kniha Predjedlá a zákusky obsahuje veľa receptov, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek a nezaberie vám to veľa času. Recepty sú jednoduché na prípravu a načerpať inšpiráciu z nej dokážu aj skúsenejšie kuchárky. Ak ste doteraz nemali predstavu ako majú vyzerať a chutiť originálne predjedlá, táto kuchárska kniha vám to ukáže. 

 

 

Odporúčame prečítať: Dukanova diéta 2014 s novými receptami (recenzia)

Kuchárska kniha Predjedlá a zákusky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

25.08.2015 18:44

táto kniha by sa hodila ako vianočný darček :)

Vaše meno:

Jana Šurkovská

Jana Šurkovská

29.09.2015 20:27

zaujímavá kuchárska kniha, zišla by sa každej gazdinke:)

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

14.11.2021 13:54

Určite obsahuje super recepty na každú oslavu :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.