Došli vám gastronomické tipy, ktorými by ste potešili svojich známych? Nelámte si hlavu! Prinášame vám chutné inšpirácie na víkendový obed a lahodný dezert ku káve.
Tagliatelle so šampiňónmi a špenátom
- 250 g hnedých šampiňónov
- 250 g špenátu
- 2 šalotky
- 1 cesnak
- 100 ml smotany na šľahanie
- 70 g sladkej gorgonzoly
- 50 ml Karpatské KB
- maslo
Šampiňóny si nakrájame na štvrtiny. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme nadrobno nakrájané šalotky, upražíme do sklovita. Pridáme šampiňóny a opečieme. Pridáme špenát a pretlačený cesnak a minútu popražíme. Zmes podlejeme Karpatským KB, chvíľu povaríme a pridáme smotanu. Necháme prevariť. Na záver pridáme gorgonzolu a povaríme, pokiaľ sa neroztopí. Cestoviny si uvaríme podľa návodu a uvarené pridáme do omáčky. Premiešame a podávame, posypané parmezánom. Omáčku môžeme podávať aj s domácimi zemiakovými gnocchmi.
Pozri aj: Milovníci kofeínu, pozor! Toto je najlepší recept na ľadovú kávu
Nepečený čokoládovo-orechový tart
- 400 g maslových keksíkov
- 150 g masla
- 150 g mletých orechov
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml Karpatské KB
- 200 g čokolády
- 230 ml smotany na šľahanie
- 125 g malín
Keksíky si pomelieme na prášok a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme do tartovej formy s priemerom 24 cm a vyberateľným dnom. Necháme zachladiť. Orechy si zmiešame s cukrom, Karpatským KB a opatrne rozotrieme na spodok korpusu. Maliny si roztlačíme a navrstvíme na orechy. Necháme zachladiť.
Pripravíme si ganache. Smotanu zahrejeme pod bod varu a vylejeme na čokoládu. Miešame, pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí a nalejeme do korpusu. Necháme zachladiť do ďalšieho dňa. Dozdobíme ovocím podľa chuti.
Vyskúšaj: Vieš, čo je kima? Vyskúšaj tento recept na rýchlu a chutnú večeru!