Niekedy môže kuchyňa po príprave večere vyzerať skôr ako po boji.
Všade samý riad, špina a neporiadok, ktorého by ste sa najradšej zbavili mihom oka. Máme pre vás naozaj skvelú správu, pretože my vám poradíme, ako taký neporiadok neurobiť.
Využite pri varení tieto skvelé kuchynské triky, vďaka ktorým bude varenie oveľa jednoduchšie a zábavné. Spísali sme ich pre vás hneď niekoľko, tak sa poďme na ne spoločne pozrieť a niečomu praktickému priučiť.
Vyškúšaj: Poradíme ti, kam ísť na rande. Ale nie obyčajné!
Krájacie tipy
Krájanie môže byť niekedy poriadne zdĺahvé, najmä keď prekrajujete cherry paradajky do šalátu pre celú rodinu. Samotné krájanie mini paradajok trvá jednoznačne dlhšie ako konzumácia celého pokrmu. Využite tento klasický trik a neoľutujete! P. S. Funguje to aj s hroznom.
Super trik je tiež dať kuracie prsia zmraziť na približne 15 minút predtým, ako ich začnete krájať. Budú tuhšie a odrežete dokonalé slížiky, napríklad na chutné soté.
Posledným krájacím trikom je používanie nite na mäkké pokrmy. Či už máte potravinársku, alebo klasickú na šitie, alebo dentálnu. Skúste tak prekrajovať mäkké syry. Uvidíte, že sa vám už nebudú drobiť.
Zaujme ťa: Vyrob si zdravší variant čokoládových tyčiniek! Ako na to?
Vajíčkové triky
Aj vy neznášate šúpanie vajíčka natvrdo? Často to nejde ako po masle a odlupuje sa pri tom nielen škrupinka, ale aj kusy vajíčka. Dosť bolo! Tento trik vám uľahčí život a zrýchli celý proces.
Pri vajíčkach ešte zostaneme, tento trik ako oddeliť žĺtko od bielka určite poznáte, alebo nie?
Pozri aj: Pozor, nebezpečenstvo! Ktoré čistiace prostriedky nikdy nemiešať?
Čistenie jahôd
Posledným super trikom je čistenie jahôd od zelených lístkov. Použite na to jednoducho obyčajnú slamku a prestrčte ju stredom jahody. Takto sa zbavíte zelenej časti jahody a neprídete pritom o polovicu tohto vynikajúceho plodu a ani o čas.