3 skvelé tipy ako pripraviť záhradnú párty

ako pripraviť záhradnú párty

Dobré jedlo, hudba, tanec, zábava, priatelia, rodina. Takto má vyzerať poriadna oslava. Blížiace sa teplé dni nám sľubujú príjemné teplé večery a my sa nemôžeme dočkať, kedy ich strávime niekde na záhrade v spoločnosti tých najmilších. Po dlhých mesiacoch lockdownu, obmedzení a pretrvávajúceho strachu z pandémie nám všetkým skvele padne poriadna grilovačka. Zabudnite na reštaurácie, usporiadajte rodinnú oslavu, narodeninovú párty či malú svadobnú hostinu u vás na záhrade. A viete čo? Vždy je čo oslavovať. Pozvite bratrancov, kolegov, kamarátov a zažite spolu krásne chvíle plné smiechu, dobrej nálady a pohody. Čo by na takej záhradnej párty nemalo chýbať? Ako ju usporiadať?

Dekorácie

Zdroj: pinterest.com

Dekorácie

S výzdobou a dekoráciami si nemusíte robiť veľa starostí. Záhrada sa vlastne o všetko postará sama. Kvety, stromy, bylinky vo vkusných kvetináčoch – všetko slúži ako okrasa. Stačí, ak pred oslavou pokosíte trávnik. Prostredie môžete dotvoriť papierovými girlandami a závesnými dekoráciami. Po stromoch, na altán zaveste svetelné reťaze, použite lampáše so sviečkami, ktoré sa po zotmení postarajú o príjemnú atmosféru. Stôl prekryte veľkým obrusom, doplňte ho vázami so živými kvetmi, svietnikmi. Deti sa určite potešia balónom a vy ich môžete použiť na ozdobenie pergoly alebo plotu. 

V kúte záhrady môžete rozprestrieť veľkú deku s vankúšmi, kde vaši hostia môžu relaxovať a oddýchnuť si po dobrom jedle. Ak máte radi bohémsky štýl, nechystajte stôl, jednoducho si spravte piknik. Nerobte to však v prípade, ak je medzi hosťami aj vaša sedemdesiatročná babička. 

Nech nikto nie je hladný

Dôležitou súčasťou každej dobrej párty je jedlo a nápoje. Nikto nebude určite čakať trojchodové menu s dezertom, takže si nelámte hladu so žiadnymi sofistikovanými špecialitami. Stavte na grilované pochúťky, pripravte zeleninové šaláty, prílohy k mäsu. Nekupujte krémové torty, pretože by sa ľahko mohli roztopiť a v teple si skôr vaši hostia pochutnajú na ovocnej bublanine, sladkých muffinoch alebo zmrzline priamo z mrazničky. Výbornou voľbou sú ovocné misy. Nakúpte tiež rôzne slané dobroty, pukance alebo napečte syrové praclíky či lahodné slimáky, ktorým neodolá nikto. Okrem alkoholu ponúknite vašim hosťom domáce limonády s bylinkami z vašej záhrady.

ako sa pripraviť na záhradnú party

Zdroj: Shutterstock®

Na toto určite nezabudnite

Počasiu rozkázať nemôžeme, ale môžeme sa naň pripraviť. Ak sa vaša oslava začína cez deň, majte po ruke slnečníky a aj opaľovací krém v prípade silného slnka. Na chladnejší večer prichystajte podsedáky na lavičku a deky. Pripravte sa i na nepríjemných komárov a nakúpte repelenty alebo aromatické sviečky. A, samozrejme, nezabudnite na zábavu. Hudba, rôzne športové hry ako bedminton či futbal, spoločenské hry na večer, stan, nafukovací bazén pre deti – a záhradná párty sa môže začať!

Pozri aj: Záhradný nábytok zo syntetického ratanu: Ako sa oň starať?

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
4 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

27.06.2021 06:38

Veľmi dobré tipy.

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

29.06.2021 09:59

Ďakujeme :)

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

27.06.2021 21:31

Super

Vaše meno:

Lucie Čapková

Lucie Čapková

08.09.2021 11:14

Na záhradu párty vždy treba aj nejaký jednorazový riad, aby ste nezašpinili svoj normálny a nemuseli umývať.

Vaše meno:

Alena Čabáková

Alena Čabáková

10.09.2021 18:18

Suhlasim, ale len v pripade naozaj velkej oslavy. Inak na bezne rodiine nie, nakolko je to zbytocne velmi vela odpadu a hlavne bezdovodne

Jana Ševčíková

Jana Ševčíková

15.03.2022 11:29

Ja som na eshope Roin našla zopár dobrých vecí na záhradnú party, hlavne tam majú všetok jednorazový riad za veľmi výhodnú cenu.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE