Ďalšia tortička na objednávku, a keďže vždy robím nejakú inú, tak ju v menšom urobím aj pre nás, aby som vedela, čo som vôbec vytvorila. Čokoládový krém sa podaril, je úžasný, niečo ako termix aj chuťou aj konzistenciou.
Na korpus potrebujeme:
• 100g vlašských orechov(namočených a presušených)
• 100g strúhaného kokosu
• 200g hrozienok (namočených na hodinku)
Všetko spracujeme v kuchynskom robote s nožmi v tvare S a natlačíme do formy na tortu.
Na čokoládový krém potrebujeme:
- 100g kešu (cez noc namočených)
- 1 banán
- 1 avokádo
- 10 čerstvých datlí (na chvíľu namočených)
- 1PL nepraženého kakaa
- 1PL karobu
- 30g 100% čokolády
- 50g kakaového masla
- 1PL kokosového oleja
- šťava z polovice citróna
Odporúčame vyskúšať aj: Ako správne konzumovať hurmikaki?
Kakaové maslo, čokoládu a kokosový olej si nad parou rozpustíme. Do mixéra dáme banán, avokádo, datle, citrónovú šťavu, kakao a karob. Prilejeme rozpustenú čokoládu s maslom a olejom, a rozmixujeme. Pridáme kešu a vymixujeme na hladký krém. Nalejeme na korpus, poukladáme maliny a čučoriedky. Krém je hustý, kým si urobíme druhý netreba ho ani dávať stuhnúť do chladničky.
Na pomarančový krém potrebujeme:
- 150g kešu(namočených cez noc)
- 1 avokádo
- šťava z dvoch pomarančov
- kúsky pomarančovej dužiny
- hrsť mätových lístkov
- agáve podľa chuti
- 6PL kokosového oleja
Všetko rozmixujeme na hladký krém. Potom doňho pridáme kúsky pomarančov a premiešame. Potom krém nalejeme na čokoládovú vrtsvu. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke a torta je pripravená na oslavu.
Odporúčame vyskúšať: Cvikla s jablkom alebo jablko s ríbezľou?