Domáca majonéza z čerstvého vajíčka a sladučká prepečená tekvica s chrumkavou slaninkou je extra jednoduchý recept, ktorému podľahnete.
Navyše, tekvica hokkaido je vitamínovou bombou pre naše zdravie, pretože obsahuje veľké množstvo vitamínov, betakaroténu a minerálov. Tak hor sa do pečenia!
Potrebujeme:
- 1 tekvicu hokkaido
- olivový olej
- korenie garam masala
- soľ
- Na domácu majonézu:
- 1 vajce
- asi 60 ml olivového oleja
- soľ
- 1 lyžičku dijonskej horčice
- 1/2 lyžičky kurkumy
- 1 veľký prelisovaný strúčik cesnaku
- trochu citrónovej šťavy
- med podľa chuti
Postup:
Nakrájanú tekvicu hokkaido dáme na plech, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a korením garam masala a pri 200 stupňoch Celzia pečieme asi 20 - 30 minút. Medzitým pripravíme domácu majonézu. Do vysokej nádoby dáme olej, vajce, cesnak, soľ, kurkumu, horčicu, med aj citrónovú šťavu. Vložíme ponorný mixér a bez pohybu mixujeme asi 1 minútu, kým nie je zmes krémová. Potom môžeme mixérom pohybovať hore aj dolu. HOTOVO.
Recept pripravili a odfotili: Jana Štrbková a Nina Malina, viac našich skvelých dobrôt nájdete na www.medovemotuzy.sk.