Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov

Zelenina by v jedálničku detí rozhodne chýbať nemala. Prišli by tak o potrebné vitamíny a živiny, ktoré sú nesmierne dôležité najmä v období rastu. Ak nad zeleninou na tanieri vaše dieťa odmietavo krúti hlavou, je potrebné ju zakamuflovať. Napríklad v podobe takýchto chutných brokolicovo-batatových fašírok.

Je faktom, že deti zeleninu príliš neobľubujú. Tie mamy, ktoré majú doma pravý opak si môžu blahoželať. Ako však dosiahnuť, aby sme do nich dostali ,,neobľúbenú“ zeleninu, ktorou je napríklad brokolica, špenát, hrášok či karfiol? Ľahko ju ukryjete do týchto chutných chrumkavých zeleninových fašírok. V kombinácii s roztopeným syrom im neodolá nikto. Navyše, sú chutné aj bez ďalšej prílohy.

brokolicovo-batatové fašírky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Brokolicovo-batatové fašírky

Vhodné od 1 roka (po zavedení celého vajíčka s bielkom a cibule). Mladším deťom môžete recept prispôsobiť podľa zeleniny a potravín, ktoré máte zavedené – môžete použiť iba vaječný žĺtok, ovsené vločky, syr, strúhanku (obsah lepku). Starším deťom môžete fašírky viac dochutiť. 

Na prípravu zeleninových fašírok budete potrebovať

  • 4 – 5 väčších ružičiek brokolice
  • Polovicu menšieho batatu
  • Polovicu cibule
  • Cca 40 gramov eidamu alebo goudy
  • 1 vajíčko
  • 3 – 4 lyžice jemne mletých ovsených vločiek
  • 3 lyžice strúhanky (ak strúhanku pridať nechcete, nahradíte ju ovsenými vločkami podľa potreby)
  • Mletú rasca na dochutenie
  • 2 – 3 cherry rajčiny ako prílohu
brokolicové fašírky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Zeleninové fašírky sú vhodné ako na obed, tak aj na večeru. Ak zvýšia, chutia aj na ďalší deň. Zeleninové obmeny, ktoré do nich môžete pridať, sú nekonečné. Ich príprava je jednoduchá a nezaberie vám veľa času.

Ružičky brokolice rozdelíme na menšie kúsky a batat nakrájame na kocky. Uvaríme ich v  neosolenej vode do zmäknutia. Na panvici si na malom množstve repkového oleja popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Uvarenú zeleninu spolu s cibuľou roztlačíme vidličkou a dochutíme mletou rascou. K zelenine pridáme jedno vajíčko (celé vajíčko s bielkom je vhodné od roka, dovtedy by sme mali pridávať iba žĺtok), nastrúhaný syr, ovsené vločky a strúhanku. Celú zmes premiešame a tvarujeme malé guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pečieme v trúbe na 200 °C zhruba 20 – 25 minút, kým nechytia zlatistý nádych.

Odporúčame: Tak jednoduché a výborné – slimáčiky zo zemiakového cesta

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

beata kolkova

beata kolkova

08.02.2021 11:18

Mnam toto vyskusam.

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

08.02.2021 14:17

Vyzerajú dobre

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

08.02.2021 15:46

Zaujímava kombinácia s batatmi

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

15.02.2021 15:26

Ďakujem, obľúbený recept mojej dcérky. :-)

Naty Polcová

Naty Polcová

08.02.2021 17:34

Ďakujem za inšpiráciu ❤ vyzerajú lákavo!

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

15.02.2021 15:26

Ďakujem, nech chutia! :-)

Lenka Falatová

Lenka Falatová

08.02.2021 17:59

mnam toto skusim, dieta mi momentalne odmieta zeleninu tak toto by mohol byt sposob ako to do nej dostat ked nie, viac mi zostane :D

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

15.02.2021 15:27

U nás majú úspech...aj keď moja dcérka nikdy nemala problém so zeleninou a často jej varievam na večeru len varenú brokolicu s batatmi či inou zeleninou. Keby ste videli, s akým pôžitkom ju konzumuje. :-)

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

09.02.2021 06:50

Určite výborné nielen pre malých nezbedníkov.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

09.02.2021 19:32

dobre vyzerajú, až sa mi slinky zbiehajú

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

10.02.2021 09:52

nemám doma malé deti a veľkí zatiaľ zjedia všetko aj zeleninu aj mäso, ale vyzerajú lákavo, asi vyskúšam

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

10.02.2021 21:48

Super inšpirácia. Už viem,čo budem v sobotu variť...pre mňa,manžela a syna vegetariána :-)

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

15.02.2021 15:28

Ďakujem, verím, že sa vydaria. :-)

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.06.2021 13:00

Zatiaľ som ešte nejedol

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.